Skip to main content

Η δημιουργία κόμματος από τον Μαριά και το ν/σ για τα τηλεοπτικά

Η δημιουργία κόμματος από τον ανεξάρτητο Νότη Μαριά, το ν/σ για τα τηλεοπτικά και το λάθος αίτημα για απομάκρυνση της Κωνσταντοπούλου.

Κανόνας της φυσικής είναι ότι δεν υπάρχει κενό, κι αν κάποια στιγμή υπάρξει καλύπτεται αστραπιαία. Δεν πρόλαβε να υπάρξει κενό στον αστικό αντιμνημονιακό χώρο, κι άρχισαν αμέσως οι επίδοξοι σωτήρες -που θα βαράνε το νταούλι για να χορεύουν οι αγορές- να το καλύψουν.

Ήδη, ο καθηγητής Νότης Μαριάς ανεξάρτητος τώρα ευρωβουλευτής, ξεκίνησε τις διεργασίες μετατροπής σε κόμμα της Κίνησής του «Αντιμνημονιακοί Πολίτες». Στην ουσία βέβαια, πλην του Αδώνιδος και άλλων τινών ελαχίστων, όλοι εναντίον του Μνημονίου είμαστε. Το θέμα είναι να μας πει κάποιος ένα σίγουρο τρόπο να το παλέψουμε. Μέχρι τώρα μόνον αερολόγες διαπιστώσεις ακούμε. Στο δια ταύτα όμως, σιωπή.

Είναι πολύ φτηνό να συνεχίζεται ακόμη το γελοίο επικοινωνιακό παιχνίδι να κρύβουμε την Τρόικα, Καιρός να ενηλικιωθούμε και να αποκτήσουμε σοβαρότητα. Για να μη πολυβλέπουν τα πρόσωπα των Τροϊκανών οι πολίτες και με τους φωτογράφους να τρέχουν από πίσω τους, τους πρότειναν να μείνουν σε ξενοδοχείο 45 λεπτά μακριά από την Αθήνα. Και φυσικά αρνήθηκαν.

Αυτοί που έφτιαξαν το νομοσχέδιο για τα τηλεοπτικά, ξέρουν πώς λειτουργεί η τηλεόραση, ή αρκέστηκαν μόνο σ’ αυτά που τους είπαν οι συνδικαλιστές ή κάποιοι άλλοι πονηροί, το και πιθανότερο; Ποιος σταθμός περιφερειακής εμβέλειας θα λειτουργήσει με τουλάχιστον 20 εργαζόμενους και μάλιστα πλήρους απασχόλησης;

Με τα «τιμολόγια» που κατάρτισαν οι συνδικαλιστές αυθαίρετα, μόνον οι μηνιαίες αμοιβές και ασφάλιστρα προσωπικού θα ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ. Βάλε και τα άλλα έξοδα, και θα τα βγάλει πέρα ο σταθμός με έσοδα γύρω στα 10 το πολύ 15 χιλιάρικα τον μήνα; Ο στόχος είναι η εξυγίανση του τηλεοπτικού πεδίου ή το κλείσιμο των περιφερειακών σταθμών, όπως απαιτούν χρόνια τώρα οι ισχυροί της γης;

Από καιρό ήσαν γνωστά τα σχέδια των ισχυρών, και ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ να τα υλοποιήσει. Ο μεγάλος αριθμός τηλεοπτικών σταθμών στην περιφέρεια (πάνω από 100) δημιουργεί πρόβλημα ελέγχου των εκπομπών. Πόσους ανθρώπους πια να έχουν για να παρακολουθούν τα λεγόμενα των παρουσιαστών, που στην περιφέρεια έχουν μεγαλύτερη ελευθερία λόγου;

Ξέραμε λοιπόν, ότι θέλουν 4-5 σταθμούς εθνικής εμβέλειας, και όχι πάνω από 10 στην περιφέρεια. Με το σχέδιο νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ακριβώς θα συμβεί. Έπεσε πάλι σε παγίδα από άγνοια η «πρώτη φορά Αριστερά», ή υπάρχουν πονηροί (μα πολύ πονηροί) ανάμεσά τους, που τους κατευθύνουν όπου θέλει το σύστημα (όπως έγινε και με το μνημόνιο);

Κάνουν λάθος τα αστικά κόμματα που ζητούν την απομάκρυνση της Κωνσταντοπούλου. Όσο παραμένει στην θέση της, βλέπει καθημερινά ο Έλληνας πολίτης τι σημαίνει «προοδευτικός» και τι είδους «προσωπικότητες» έχει αυτός ο χώρος. Ίσως αποτελέσει ευκαιρία για να μπουν στο περιθώριο ακατάληπτες ιδεοληψίες, που μόνον στην Ελλάδα και σε άλλες τριτοκοσμικές χώρες ευδοκιμούν.

Οι Σλάβοι των Σκοπίων, ως κληρονόμοι του Μ. Αλεξάνδρου, έχοντας στις φλέβες τους αρχαίο αίμα και γονίδια, γιόρτασαν τα γενέθλιά του στις 22 Ιουλίου. Βρέθηκαν μπροστά σ’ ένα από τα πολλά αγάλματά, ντυμένοι με τη γνωστή αρχαία ρωμαϊκή φορεσιά, που την νομίζουν μακεδονική, και απήγγειλαν σλαβικά ποιήματα αφιερωμένα στον Αλέξανδρο. Μόνον που, όλοι-όλοι ήσαν καμιά 20αριά, και μάλλον πέρασαν απαρατήρητοι.

Καλλισθένης