Skip to main content

Τα δυσεξήγητα του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και η Τουρκάλα της Πρεσβείας

Τα δυσεξήγητα του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, η ηρωική έξοδος και η ερώτηση του Λοβέρδου για τη σχέση του Έλληνα διπλωμάτη με Τουρκάλα της Πρεσβείας.

Ο πρωθυπουργός μιας χώρας να αποκαλεί "ανόητους" τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ, με προσωπικούς και όχι πολιτικούς χαρακτηρισμούς, είναι ένα ακόμη από τα δυσεξήγητα του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρωθυπουργοί σχολιάζουν προσωπικά ομόλογούς τους, ή αναγνωρισμένες προσωπικότητες. Ποτέ υποδεέστερούς τους. Τι να υποθέσουμε τώρα; Ότι η συμπεριφορά της "πιάτσας" κατακυρίευσε το Μαξίμου;

Ή προκαλεί ο Τσίπρας, ετοιμαζόμενος για ηρωική έξοδο, αναγνωρίζοντας πως οι δυνατότητές του φτάνουν μόνον μέχρι καταλήψεις σχολείων;

Αποκαλύφθηκε πως Έλληνας διπλωμάτης και σύμβουλος του πρωθυπουργού συζεί με Τουρκάλα της Πρεσβείας, και αντί η κυβέρνηση να τον τοποθετήσει σε άλλη "ακίνδυνη" θέση, με θεατρινισμούς ο Τζανακόπουλος "μαλώνει" όσους απορούν:

«Ντρέπομαι τόσο για το δημοσίευμα όσο και για την ερώτηση του κ. Λοβέρδου. Ο πρωθυπουργός επιλέγει τους συνεργάτες του με κριτήρια την επάρκεια, την ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και πάνω απ' όλα την εντιμότητα. Κάποιοι, ακολουθώντας χυδαίο κιτρινισμό, μπορεί να θεωρούν ότι η προσωπική ζωή πρέπει να αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των συνεργατών του πρωθυπουργού. Θεωρούμε αυτή τη θέση απολύτως απαράδεκτη».

Πάντα κάτι βρίσκει η κυβέρνηση να μας εκπλήσσει. Όταν συζείς με κάποια, είναι δυνατόν να κρατάς επταφράγιστο μυστικό όλα όσα συμβαίνουν στην προσωπική σου ζωή. Δεν ζήτησε ο Λοβέρδος την απόλυση του διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού. Σε άλλη θέση, είπε, πρέπει να τοποθετηθεί.

Κι ο Τζανακόπουλος δεν απορεί, πώς γίνεται και οι Τούρκοι, που είναι απόλυτα μυστικοπαθείς, δεν απέσυραν την κυρία από την Πρεσβεία τους; Επειδή μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο. Η Τουρκάλα να είναι φλύαρη. Βολεύει τους Τούρκους αυτή η κατάσταση; Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν [Αν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού συζούσε με Χρυσαυγίτισσα, ή έστω Νεοδημοκράτισσα, τα ίδια θα έλεγε ο Τζανακόπουλος;]

Περίεργη η απόφαση της ΔΕΗ να δώσει άφεση αμαρτιών για το μεγάλο φαγοπότι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που στήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από τους γνωστούς εργατοπατέρες. Δεν παρίσταται, λέει, ως πολιτική αγωγή στην κακουργηματικού χαρακτήρα δίκη που ξεκίνησε προ ημερών, παρ’ όλη την εντολή της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι 59 κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμα και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, προεξάρχοντος του κ. Νίκου Φωτόπουλου. Περιττό να τονιστεί ότι πολλοί από τους κατηγορουμένους είναι πολιτευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. [Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα σοβιετικής διαφάνειας και πάταξης της διαφθοράς].

Όταν γνώρισε τον Πάνο Καμμένο, είπε ο επαναστάτης μνημονιακός Α. Τσίπρας, τού είχε φανεί "μπούλης", αλλά στην πορεία διαπίστωσε πως πρόκειται για έναν από τους πιο λαϊκούς ανθρώπους που γνώρισε. «Έχουμε εξαιρετική συνεργασία, έχουμε κοινή αγάπη και κοινούς στόχους», είπε.

Αγάπη για την εξουσία, ναι, έχουν και οι δυο. Αλλά και κοινούς στόχους; Έγινε μπολσεβίκος κι ο Πάνος; Για "κόκκινο Πάνο" ήξερα μόνον τον Παναγιωτόπουλο. Κι άλλος κόκκινος δεξιός; [ποιος τους μύησε; Ο Πάνος Σκουρλέτης ή ο Πάνος Λαφαζάνης; Τόχει το όνομα;]