Skip to main content

Η δήλωση Κουίκ για τον Turkish Stream και το... αθάνατο ΠΑΣΟΚ

Η δήλωση του Κουίκ για τον Turkish Stream, η ατάκα Νικολόπουλου, και γιατί, τελικά, ό,τι και να ψηφίσεις βγαίνει... ΠΑΣΟΚ.

Τελικά, ό,τι και να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ βγαίνει. Η Ν.Δ. υποτίθεται πως ήταν στην κυβέρνηση το 2012-2014, ο Βενιζέλος έκανε κουμάντο. ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζεις, επτά ΠΑΣΟΚοι γίνονται υπουργοί. Πράγματι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ», έστω και αδύνατο, έστω και με μετεγγραφή σε άλλο κόμμα.

Μας είπε η πρόεδρος ιατρικού συλλόγου ότι τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών θέλουν να πατάξουν την διαφθορά (διάβαζε: φακελάκια) στον κλάδο τους. Γι’ αυτό άραγε η πειθαρχική επιτροπή τους συνεδριάζει κάθε 1,5 μήνα και εξετάζει (όχι πάντα αμετάκλητα) 1-2 υποθέσεις, ενώ εκκρεμούν ήδη 60, που θα εξεταστούν (αν) σε πέντε χρόνια; Και γιατί να κουράζονται κάθε 1,5 μήνα; Ας συνεδριάζουν κάθε 1,5 χρόνο.

Να τα λέει ο Λαφαζάνης (στο… Λένινγκραν!) το καταλαβαίνω. Αλλά να τα λέει και ο Κουίκ; Σε συνέντευξή του στα ρωσικά Μέσα, είπε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να συνεχίσει την συνεργασία με τη Ρωσία επί του σχεδίου του αγωγού Turkish Stream. «Είμαστε έτοιμοι. Τώρα όλα εξαρτώνται από τη Ρωσία», δήλωσε.

Δεν έχει καταλάβει δηλαδή, ότι το εν λόγω σχέδιο δεν εξαρτάται ούτε από τη Ρωσία, ούτε από την Ελλάδα; Κατ’ αρχάς, η Τουρκία έχει παγώσει το όλο ζήτημα λόγω της ρωσικής εμπλοκής στην Συρία. Κυρίως όμως, χωρίς τη δέσμευση της Ε.Ε. ότι θα προμηθευτεί φυσικό αέριο από τον Turkish Stream, ο αγωγός είναι, απλώς, από ασύμφορος έως άχρηστος για τη Ρωσία. Και φυσικά, πρέπει να εγκρίνει και η αμερικανική κυβέρνηση. Τόσο δύσκολο είναι να τα κατανοήσει αυτά ο Τέρενς;

Έγραψε η ατάκα του Νίκου Νικολόπουλου, στην επίθεσή του κατά των δημοσκόπων. Είπε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της MRB Δημήτρη Μαύρο, για τα ποσοστά που έδιναν στους ΑΝΕΛ οι δημοσκοπήσεις: «Κάποιος πρέπει να πάρει τα ψαλίδια από τις κομμώτριες που κάνουν καλλωπιστική. Εγώ αν ήμουν επιχειρηματίας δεν θα σας καλούσα ποτέ. Η θα αλλάξετε δουλειά ή θα λέτε αλήθεια, ή να σας πάρουν τα ψαλίδια. Αρκετά κάνατε τις κομμώτριες. Αλλάξτε δουλειά».

Οι Σύροι θεωρούνται πρόσφυγες και έχουν ευνοϊκή μεταχείριση. Και είναι πρόσφυγες, επειδή έχει πόλεμο η πατρίδα τους. Δεν πήραν όμως το όπλο να την προστατεύσουν -σε όποια πλευρά προτιμούν- αλλά την κοπάνησαν. Μπορούσαν να στείλουν στην Ευρώπη τραυματίες, γυναίκες και παιδιά, κι αυτοί να μείνουν να πολεμήσουν, όπως έκαναν οι Έλληνες σε όλες τις περιπτώσεις.

Αναρωτιέμαι, για ποιο λόγο οι Σέρβοι, που είναι δίπλα μας, γείτονες που θα πήγαιναν απλά στη διπλανή τους γειτονιά και θα ζητούσαν βοήθεια, και θα ήταν γι’ αυτούς πολύ εύκολο να φτάσουν με ασφάλεια στην χώρα μας, δεν παράτησαν ποτέ την πατρίδα τους, αλλά έμειναν εκεί, παρά τους θανάτους αμάχων από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς;

Και τι θα λέγαμε αν οι πατεράδες και οι παππούδες μας δεν ανέβαιναν στα βουνά ιδρύοντας ομάδες Αντίστασης, αλλά την κοπανούσαν αφήνοντας την πατρίδα στα χέρια των ναζί, όπως κάνουν οι Σύροι, αφήνοντάς την στα χέρια των τζιχαντιστών; Κι αυτοί που μένουν στην Συρία πολεμώντας και σκοτώνονται ή μένουν ανάπηροι είναι τα κορόιδα κι αδιαφορούμε γι’ αυτούς, ενώ λυπούμαστε όσους λιποτακτούν;

Ποιοι θέλουν να μας πείσουν με την καθημερινή πλύση εγκεφάλου, ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει μουσουλμανική;