Skip to main content

Οι δηλητηριάσεις Τούρκων στρατιωτών στην κατεχόμενη Κύπρο

Οι ικανότητες τοτ Αλέξη Τσίπρα στις πωλήσεις και το μπλόκο από την Ελλάδα στη δήλωση της ΕΕ στον ΟΗΕ που ασκούσε κριτική στην Κίνα.

Ο πρωθυπουργός στο απολογητικό του διάγγελμα, για την αποτυχία του να πετύχει κάτι τις για το χρέος, μάς προϊδέασε ότι θα κάνει την επανάστασή του για να οδηγήσει την Ελλάδα προς τα εμπρός.

Λογικό ακούγεται. Εκατό ακριβώς χρόνια μετά την επανάσταση των μπολσεβίκων το 1917, με τον Λένιν, τον Τρότσκυ, τον Στάλιν, ήρθε η ώρα να πάρουν την επαναστατική σκυτάλη Έλληνες ογκόλιθοι της μπολσεβικικής σκέψης, ο Τσίπρας, ο Μπαλαούρας, η Αυλωνίτου…

Είναι βέβαιο πάντως ότι ο Α. Τσίπρας δεν θα πεινάσει εκτός πολιτικής. Με την ικανότητα να παρουσιάζει το μαύρο για άσπρο και τις συνεχείς αποτυχίες του (χωρίς άφθες) σαν επιτυχίες, θα κάνει καριέρα ως πωλητής οποιουδήποτε προϊόντος. Άλλωστε, αφού κατάφερε να πουλήσει πρώτα τους συντρόφους του και τους πέταξε εκτός Βουλής για να μη ενοχλούν, και στη συνέχεια ξεπουλά ολόκληρο λαό, δεν μπορεί να πουλάει οδοντόβουρτσες; [Μπορεί να έχει και τον Παπά μαζί, ως ειδικό στα τηλεοπτικά].

Ακατανόητη απόφαση. Η Ελλάδα μπλόκαρε τη δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ΟΗΕ που ασκούσε κριτική στην Κίνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταδίδει το Reuters. Μάλιστα Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι «Δεν είναι τίμιο, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω». Πώς πήραμε αυτήν την απόφαση, διαφορετική από τους 27; Εμείς είμασταν μόνον οι έξυπνοι;

Μας έβαλαν οι Γερμανοί, για να μη εκτεθούν αυτοί; Πήραμε αντάλλαγμα από την Κίνα; Ή πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα επιλεκτικής ευαισθησίας των δήθεν προοδευτικών; Οι λαλίστατες επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ για ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα τέτοια, έχουν κάτι να πουν; Ή εμπρός στην διατήρηση αμειβόμενης θέσης θα το καταπιούν κι αυτό;

Και άλλο περιστατικό με δηλητηριάσεις Τούρκων στρατιωτών, αυτήν την φορά στην 28η Μεραρχία Μηχανικού του κατοχικού στρατού της Κύπρου, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 35 στρατιώτες να διακομιστούν με βαριά συμπτώματα στο νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας, με κάποιους από αυτούς σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Μετά τις πρωτοφανείς δηλητηριάσεις Τούρκων στρατιωτών στην Ούρφα και κυρίως στην Μανίσα, όπου στην 1η Μεραρχία Πεζικού δηλητηριάστηκαν 1.200 στρατιώτες, ήδη με έναν νεκρό, αλλά και με άλλο περιστατικό προχθές στη Σμύρνη, υπάρχει ανησυχία στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ενώ κάποιοι σκέπτονται ακόμα και την εκδοχή του σαμποτάζ από Γκιουλενικούς κατά του καθεστώτος. [Πάνο μου, εμάς γιατί δεν μας υποπτεύονται; Λένε άραγε, ότι αυτοί μόνο λόγια είναι, ώστε δεν αποφασίζουν ούτε ένα σαμποτάζ;]

Στην διαφορά που έχουν Σκόπια και Αθήνα, η Γερμανία δηλώνει ότι είναι "απλός παρατηρητής", δήλωσε η Γερμανίδα πρέσβειρα στα Σκόπια. Πόντιος Πιλάτος η Γερμανία. Σού λέει, θα ξεχάσουν όλοι σε λίγο ότι η Γερμανία επιδίωξε και πέτυχε την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, και έκανε άνω κάτω τα Βαλκάνια. Τώρα παριστάνει τον "απλό παρατηρητή".

Απίστευτη απόφαση της τουρκικής "Δικαιοσύνης"  Ένας άστεγος καταδικάστηκε σε… κατ' οίκον περιορισμό, από το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Δεν έχει το δικαίωμα να βγει από τα όρια του δημόσιου χώρου που δηλώθηκε ως κατοικία του, κοντά στον σταθμό των λεωφορείων της πόλης. Εν τω μεταξύ, ο άστεγος άρχισε να εκτίει την ποινή του σε έναν άδειο χώρο κοντά στον σταθμό λεωφορείων, ο οποίος είναι περιφραγμένος για τον σκοπό αυτό, με μεταλλικό φράχτη. Όπως τα σπιτάκια των σκυλιών.