Skip to main content

Η διατήρηση του ρωσικού εμπάργκο και πώς η Ρουμανία κοντράρει το ΔΝΤ

Η διατήρηση του ρωσικού εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα, πώς η Ρουμανία πάει κόντρα στο ΔΝΤ και το καθημερινό πλέον Αθήνα-Βρυξέλλες.

Φοβάμαι ότι τα λεφτά που θα πάρουμε (αν…) θα μας τα φάνε τα αεροπλάνα και τα ξενοδοχεία. Αθήνα-Βρυξέλλες, ολόκληρες αποστολές, γραφεία συμβούλων, παρατρεχάμενοι… θα μείνει κάτι τις και για μάς;

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, πρότεινε να αρθεί το εμπάργκο της Μόσχας σε βάρος Ελλάδας, Κύπρου και Ουγγαρίας, για τα αγροτικά προϊόντα, με το επιχείρημα ότι με αυτές τις χώρες έχουν διαμορφωθεί καλές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις.

Όμως, στην τελική απόφαση δεν υπάρχουν εξαιρέσεις κι έτσι μένουν εκτός της ρωσικής αγοράς τα ελληνικά οπωρολαχανικά. Πλην εάν κάνει η Ρωσία τα στραβά μάτια και τα περνάμε ως σερβικά ή τούρκικα. Ίδομεν.

Αυτές οι κυρώσεις πάντως, επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας για να μειώσουν τον Πούτιν. Εκείνο που έκαναν -εκτός από τις ζημίες στις ευρωπαϊκές χώρες- είναι και ότι συσπείρωσαν τους Ρώσους, με αποτέλεσμα στις δημοσκοπήσεις να είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική του Πούτιν το 89% των πολιτών της Ρωσίας, ενώ προ κυρώσεων αυτό το ποσοστό ήταν στο 63%.

Ισραήλ-Τουρκία κάνουν "επαφές" στη Ρώμη, ενώ Έλληνες ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στην αποστολή του Στολίσκου για τη Γάζα! Παιδιά, εκεί στο ΥΠΕΞ, βιαστείτε, αυτοί μπορούν να τα βρουν και θα μείνουμε με τον… σχεδιασμό στο χέρι. Άσε που σε λίγο διευρύνεται και το κουρδικό κράτος, προτεκτοράτο του Ισραήλ και θα έχουν έδαφος να εκπαιδεύονται οι αεροπόροι τους. Βιαστείτε… (το ίδιο και με την Αίγυπτο - θα την αφήσουν ήσυχη;).

Αμερικανοί εκπαιδεύουν Αλβανούς για δράση κατά της τρομοκρατίας. Οι μισοί Αλβανοί εκπαιδεύονται για τζιχαντιστές, κι οι άλλοι μισοί για αντιμετώπιση των τζιχαντιστών. Πώς τους ξεχωρίζουμε;

Η Ρουμανία τόλμησε. Το κοινοβούλιό της μείωσε τον ΦΠΑ παρά τις αντιδράσεις του ΔΝΤ. Αγνόησε τις εκκλήσεις του για αύξηση του ΦΠΑ, και αποφάσισε τη μείωσή του από το 24% στο 19%. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε ομού, από αριστερή κυβέρνηση και συντηρητική αντιπολίτευση.

Στο TRT- Diyanet (τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων), μίλησε θεολόγος μουσουλμάνος με θέμα: «Οι γυναίκες πρέπει να νιώθουν ευγνωμοσύνη για τον ξυλοδαρμό τους». Το επιχείρημα του ομιλητή είναι ότι έτσι επιτυγχάνεται η αποφόρτιση του άντρα, ο οποίος δεν θα κατευθυνθεί σε άλλους δρόμους αποφόρτισης.

Προτείνω, στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής «φιλίας» και προς ικανοποίηση των ιθαγενών οθωμανολατρών, να κληθεί ο εν λόγω μουσουλμάνος θεολόγος να κάνει εκπομπές στην TV 100. Πώς θα υλοποιηθεί ο πολυπολιτισμός αν δεν υιοθετήσουμε συνήθειες των «φίλων» μας;

Στις εθνικές εκλογές στη Βρετανία τα πολιτικά κόμματα χρησιμοποίησαν πληρωμένους «οπαδούς» για να αναμιχθούν με το πλήθος, να φωνάξουν με ενθουσιασμό προεκλογικά συνθήματα και να δείξουν πόσο μεγάλος είναι ο όγκος του πλήθους των προεκλογικών τους συγκεντρώσεων.

Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να πληρώνουν τα κόμματα οπαδούς. Τους διορίζουν στο δημόσιο και τους έχουν πρόχειρους και για τις επόμενες εκλογές.

Καλλισθένης