Skip to main content

Πώς πηγαίνεις για Σκόπια αποφεύγοντας τις ανοησίες των Σκοπιανών

Το αίτημα της Τουρκίας προς το Πακιστάν, τα συνεχή περιστατικά αποπλάνησης μαθητών στις ΗΠΑ και η διαμαρτυρία των προξενάνθρωπων στη Θράκη.

Διορίστηκε η 7μελής διαχειριστική επιτροπή και οι προξενάνθρωποι στην Θράκη διαμαρτύρονται, επειδή περιλαμβάνονται μόνο δύο μουσουλμάνοι. Το επιχείρημά τους είναι ότι εάν στην Ελλάδα σε μια εκκλησία διοριζόταν μουσουλμανική διοίκηση «οι παπάδες θα εξεγείρονταν και θα υπήρχε ταραχή στην χώρα…. Οι ρατσιστές και φανατικοί ορθόδοξοι θα έβγαιναν στους δρόμους».

Τυπικά έχουν δίκαιο, αλλά τι θα έλεγαν αν ήταν μόνον μουσουλμάνοι οι διαχειριστές, από όλες τις ισλαμικές ομάδες; Σουνίτες, σιίτες, αλεβίτες, σαλαφιστές... Τι είδους διαχείριση θα γινόταν; Βέβαια, ούτε τώρα θα βγει άκρη, επειδή από την πρώτη στιγμή, χωρίς φυσικά να περιμένω απάντηση, ρωτάω πώς θα συνυπάρχουν όλοι αυτοί στο ναμάζι της Παρασκευής, αφού αλληλομισiούνται και αλληλοσκοτώνονται;

Η Άγκυρα ζήτησε την βοήθεια του Πακιστάν για να αντιμετωπίσει τα κενά σε πιλότους που προέκυψαν στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία, μετά το πογκρόμ εξ αιτίας του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Το Πακιστάν ανταποκρίθηκε θετικά και είναι έτοιμο να στείλει πιλότους στην Τουρκία.

Αυτό λέει η επίσημη είδηση. Η χρησιμοποίηση όμως Πακιστανών πιλότων είναι παλιά ιστορία. Σε πτώση μάλιστα αεροπλάνου στα παράλια της Μικράς Ασίας είχε σκοτωθεί και ο εκπαιδευτής Πακιστανός. Οι πιλότοι μας πάντως, αντιλαμβάνονται τους έμπειρους από τους νεοσύλλεκτους πιλότους τόσο από το ύψος που πετούν -πάνω από 20.000 πόδια- όσο και από το ότι δεν εμπλέκονται σε αερομαχίες.

Είναι εντυπωσιακός ο πόλεμος κατά του Τραμπ από τα συμφέροντα που θίγονται από την πολιτική του. Όπως είναι εντυπωσιακό επίσης το γεγονός, ότι για το πλαστό πιστοποιητικό γέννησης του Ομπάμα, γινόταν αναφορές μόνον όταν κάποιες στιγμές ξέφευγε από την γραμμή, για να τον επαναφέρουν.

Επιμύθιο: Όταν είσαι καλό παιδί και τρως όλο το φαγητό σου και δεν στενοχωρείς τη μαμά, κανείς δεν σε πειράζει. Γρήγορα το κατάλαβε αυτό ο Αλέξης και προσαρμόστηκε, ενώ δεν ήθελε να το καταλάβει ο Κώστας Καραμανλής.

Τι δεν καταλαβαίνω κι εγώ: Καθημερινά υπάρχει και μια είδηση από ΗΠΑ, Βρετανία και αλλού, ότι μια καθηγήτρια αποπλάνησε τον μαθητή της. Δηλαδή, μόνο εκεί είναι ξαναμμένες οι καθηγήτριες, στην Μεσόγειο τίποτα; Ή μήπως οι μεσόγειοι πιτσιρικάδες το φχαριστιούνται και δεν το καταγγέλλουν; Είναι και τζάμπα εκπαίδευση [Άσε που μπορεί να παίρνουν και τον μπαμπά μαζί].

Ο Ν. Κοτζιάς θα μεταβεί οδικώς στα Σκόπια για να αποφύγει την προσγείωση του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, "Μέγας Αλέξανδρος". Οι Σκοπιανοί αναρωτιούνται ποια θα είναι η διαδρομή του, δεδομένου ότι η οδός από Γευγελή στα Σκόπια έχει την ονομασία "Φίλιππος ο Β’ της Μακεδονίας".

Ούτε από την οδό "Φίλιππος της Μακεδονίας", ούτε από τον διάδρομο 10, που ονόμασαν "Μέγα Αλέξανδρο" είναι απαραίτητο να πάει ο Κοτζιάς. Αεροπορικώς στη Πρισρένη του Κοσσυφοπεδίου, και από εκεί οδικώς στα Σκόπια. Έτσι πήγε και ο Ευ. Βενιζέλος.

Βούλγαροι στρατιώτες αρνήθηκαν, κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, να πυροβολήσουν στόχους στους οποίους υπήρχε η ένδειξη "Ρώσος". Οι ασκήσεις συνεχίσθηκαν, αλλά χωρίς του Βούλγαρους που ζήτησαν συγγνώμη. Ο ρουμανικός στρατός διευκρίνισε, ότι χρησιμοποιήθηκαν παλαιά ειδώλια, που είχαν εικόνες που "θύμιζαν" έντονα τα σήματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Το ΝΑΤΟ προσπάθησε να αποκρύψει  το συμβάν, αλλά τελικά ήρθε στη δημοσιότητα δύο μήνες μετά.