Παρασκευή 27 Απριλίου 2018
x

Η DEUTCHE BANK ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ 95 ΕΚΑΤ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να φορτώσει φορολογικές υποχρεώσεις σε χρεοκοπημένες εταιρείες. Είχε προηγηθεί καταδικαστική απόφαση για τοξικά δάνεια.

Ποσό ύψους 95 εκατ. δολαριων (90,3 εκατ. ευρώ) συμφώνησε να πληρώσει η Deutsche Bank, προκειμένου να επιλυθεί η υπόθεση της μήνυσης της αμερικανικής κυβέρνησης η οποία κατηγορεί τη γερμανική τράπεζα για φοροδιαφυγή, μετά από τη χρήση «χρεοκοπημένων» εταιρειών για την απόκρυψη σημαντικών φορολογικών υποχρεώσεων της από την αμερικανική εφορία το 2000.

Υπό τους όρους της συμφωνίας που περιγράφονται σε έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, η Deutsche Bank παραδέχθηκε επίσης ότι προσπάθησε να «φορτώσει» στις εταιρείες αυτές τις φορολογικές της υποχρεώσεις που απέρρεαν από την τότε νέα αγορά μεριδίου στην φαρμακευτική εταιρεία Bristol-Myers Squibb.

Η συμφωνία επιλύει μια δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε με μήνυση κατά της εταιρείας τον ikΔεκέμβριο του 2014 και με την οποία η αμερικανική κυβέρνηση επιδίωξε να αποζημιωθεί με 190 εκατομμύρια δολάρια (180,6 εκατ. ευρώ) σε φόρους, πρόστιμα και τόκους.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που λύνουμε αυτή τη διένεξη και αφήνουμε πίσω μας αυτά τα γεγονότα που έγιναν εδώ και πάνω από 16 χρόνια» δήλωσε η εκπρόσωπος της Deutsche Bank Αμάντα Ουίλιαμς.

Η συμφωνία αποτελεί το πιό πρόσφατο βήμα στην προσπάθεια της τράπεζας να επιλύσει νομικά θέματα τα οποία σε πρόσφατους μήνες έχουν αυξήσει την ανησυχία των επενδυτών της για το μέλλον της.

Τον περασμένο μήνα, η Deutsche Bank συμφώνησε κατ' αρχήν να πληρώσει 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια (6,8 δισ. ευρώ) για να επιλύσει μια αμερικανική δίωξη για την πώληση τοξικών τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ