Skip to main content

Η ΔΕΘ σε επιχειρηματική αποστολή στην Αγία Πετρούπολη

Η αποστολή πραγματοποιείται ενόψει του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ «St. Petersburg International Economic Forum» (SPIEF 2018).

Επιχειρηματική αποστολή στην Αγία Πετρούπολη ενόψει του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ «St. Petersburg International Economic Forum» (SPIEF 2018), από τις 23 έως τις 26 Μαΐου, οργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, υπό τον συντονισμό των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο Ελλάδας και με την υποστήριξη των ΕΒΕΑ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΒΕΘ, ΕΕΘ, ΒΕΘ, ΣΒΒΕ και ΣΕΒΕ.

Στόχος της αποστολής, που αριθμεί 28 άτομα, είναι να δώσει την ευκαιρία σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις να διερευνήσουν τη ρωσική αγορά και να έχουν επαφές και συζητήσεις με τοπικές εταιρείες, προκειμένου να επιδιώξουν συμφωνίες για εξαγωγές, joint ventures, συμπράξεις, μεταφορά τεχνογνωσίας και επενδύσεις.

Το πρόγραμμα της αποστολής θα περιλαμβάνει τρία σκέλη: τη συμμετοχή στις εργασίες του Φόρουμ, τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα τις ευκαιρίες ελληνορωσικής συνεργασίας και τη διοργάνωση b2b επιχειρηματικών συναντήσεων με τη συνδρομή του Roscongress Foundation,  διοργανωτή του SPIEF και στρατηγικού συνεργάτη της ΔΕΘ-Helexpo.

Η ΔΕΘ-Helexpo είχε υπογράψει πριν από έναν χρόνο σύμφωνο συνεργασίας με το Roscongress Foundation, έναν από τους μεγαλύτερους διοργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα στη Ρωσία. Το Roscongress Foundation δημιουργήθηκε το 2007 με σκοπό να συμβάλει στην ανάπτυξη των οικονομικών προοπτικών της Ρωσίας. Διοργανώνει δε κάθε χρόνο το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, μια εκδήλωση διεθνούς βεληνεκούς και κύρους.

Στο SPIEF θα μιλήσει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ είναι τιμώμενος προσκεκλημένος ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν.

Η ΔΕΘ-Helexpo, συνεπής στην πολιτική της διεθνούς δικτύωσης και της εξωστρέφειας, συνεχίζει να δίνει το εφαλτήριο στις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να προβληθούν και να δραστηριοποιηθούν εκτός συνόρων.