Skip to main content

Η Commercial Value παραχωρεί στο Ρέστη τις μετοχές της Aspis

Στην τελική ευθεία για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Aspis Bank μπήκε πλέον ο κ. Β. Ρέστης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.
Στην τελική ευθεία για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Aspis Bank μπήκε πλέον ο κ. Β. Ρέστης. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το πρωί η διοίκηση της Aspis Bank πληροφορήθηκε από τη μέτοχό της εταιρεία, Commercial Value AAE, ότι η τελευταία έχει έλθει σε κατ΄ αρχήν συμφωνία με τον κ. Βίκτωρα Ρέστη και μέλη της οικογένειας του σε σχέση με την Τράπεζα.

Σχετικά, η βασική μέτοχος της Commercial Value AAE εταιρεία Advantage Capital Holdings Plc ( πρώην Aspis Holdings Public Company Ltd) προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Κύπρου:

" H εταιρεία Advantage Capital Holdings Plc (πρώην Aspis Holdings Public Company Ltd) προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού ανακοινώνει ότι η θυγατρική της εταιρεία, Commercial Value AAE, έχει έλθει σε καταρχήν συμφωνία με τον Όμιλο Ρέστη, της οικογένειας του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, εν σχέση με την Aspis Bank.

Συγκεκριμένα η Commercial Value AAE θα εκχωρήσει στο Όμιλο Ρέστη τα Δικαιώματα Προτίμησης που κατέχει στην Aspis Bank. Ο Όμιλος Ρέστη θα καταβάλει ποσό ύψους ευρώ 65,000,000 για συμμετοχή στο κεφάλαιο της τράπεζας και την απόκτηση 65,000,000 μετοχών. Η Commercial Value θα συνάψει εικοσαετή συμφωνία Bancassurance με την Aspis Bank.

Τελική συμφωνία και οι λεπτομερείς όροι αυτής θα διατυπωθούν εντός των επόμενων επτά ημερών και ακολουθήσει διευκρινιστική ανακοίνωση. Οι όροι της τελικής συμφωνίας απαιτούν έγκριση των αρμοδίων αρχών συμπεριλαμβανομένου και της Τράπεζας της Ελλάδος."

Στο μεταξύ, την άρση της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της Aspis Bank από τις 13.30 σήμερα αποφάσισε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Σπύρος Καπράλος, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Aspis Bank.