Skip to main content

Η χλιαρή απάντηση του ΥΠΕΞ στις προκλήσεις με την Αγια Σοφιά

Η χλιαρή απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στις τουρκικές προκλήσεις με την Αγια Σοφιά και η ικανοποιητική απάντηση στον ανθέλληνα Ράμα.

Όσο πάει και παρα-μορφώνεται ο υπουργός α-Παιδείας. Έκανε λόγο για την «λαμπάδα των Ολυμπιακών Αγώνων». Τον καταλαβαίνω… Πού να μείνει χρόνος να παρακολουθήσει μαθήματα στο Γυμνάσιο… Μια οι καταλήψεις, μια οι διαδηλώσεις, μια οι κοπάνες, έγινε η δάδα… λαμπάδα [πάλι καλά που δεν παρασύρθηκε να την πει «μολότοφ»]. Κι ευτυχώς γι’ αυτόν που στην εποχή των «προοδευτικών» δεν μένουν στην ίδια τάξη οι μαθητές.

Ναι, πρόκειται για μεταλαμπάδευση του φωτός, η λέξη προκύπτει από το ρήμα λαμβάνω, αλλά η λαμπαδηδρομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες γίνεται με αναμμένες δάδες κι όχι λαμπάδες. Λες, εν όψει των μεταρρυθμίσεων προς τον σοβιετισμό να ανάβουν λαμπάδες στην Ολυμπία και δάδες στην Ανάσταση;

Η «Αυγή» παλαιότερα έδινε οδηγίες πώς να μη πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ και άλλα χαράτσια. Επειδή δεν κράτησα στο αρχείο μου τα κείμενα, έχει την καλοσύνη να τα ξαναδημοσιεύσει;

Το πρώτο βήμα για να γίνει η Αγια Σοφιά τζαμί, το έκανε ο Ερντογάν. Η χλιαρή απάντηση… κύκλων του ελληνικού ΥΠΕΞ (ούτε καν του εκπροσώπου Τύπου) είναι σα να δίνει η κυβέρνηση το πράσινο φως. Ενώ θα έπρεπε να υπάρξει άμεση και δυναμική κινητοποίηση, με ξεσηκωμό όλων των φορέων, σε όλο τον κόσμο, για να αποτραπεί η ακόμη μια άθλια ενέργεια των Τούρκων. Μάλλον ήμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Εκτός του ότι για μια ακόμη φορά εκδήλωσε το ανθελληνικό του μένος ο Αλβανός πρωθυπουργός, είπε και κάτι περίεργο: «Κατά την επόμενη εβδομάδα θα καθίσουμε στο τραπέζι με τους Έλληνες για να συζητήσουμε για το «εμπόλεμο», αυτόν τον ακατανόητο νόμο της εμπόλεμης κατάστασης, και την επίλυση του τσάμικου ζητήματος γιατί οι Έλληνες τώρα δεν φεύγουν από το τραπέζι».

Δεν υπάρχει στοιχειωδώς σοβαρός Έλληνας πολιτικός, που να έχει συζητήσει αυτά τα θέματα, πέραν μιας ολιγόλογης απάντησης, ότι το μεν πρώτο έχει επιλυθεί από τα ελληνικά δικαστήρια, αμέσως μετά την απελευθέρωση, καταδικάζοντας τους εγκληματίες και συνεργάτες των Ιταλογερμανών, Τσάμηδες, και ως προς το δεύτερο, ουσιαστικώς δεν υπάρχει εμπόλεμο, τυπικώς να μείνει ως έχει [επειδή συνδέεται με το θέμα των Τσάμηδων, γι’ αυτό επιμένουν οι Αλβανοί].

Η απάντηση πάντως του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι μεν ικανοποιητική, [λέγοντας στην Αλβανία να σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ειδικά όταν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου, και αντί να ανακινεί ανύπαρκτα ζητήματα να εφαρμόζει τα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας], αλλά με ζώνουν τα φίδια όταν λέγει ο Ράμα ότι θα συζητήσουν τα παραπάνω. Και τούτο διότι δεν έχω καταλάβει, τι σόι πακέτο θεμάτων προσκομίζει στην Αλβανία ο Κοτζιάς, για συζήτηση. Θα δούμε.

Σε μία απίστευτη και απαράδεκτη γκάφα έπεσε για άλλη μία φορά το προεδρείο της Βουλής, καθώς εκδόθηκε ανακοίνωση το πρωί όπου ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον Νικολόπουλο για την απώλεια της κόρης του, η οποία όμως είναι ζωντανή.

Ποιος σύμβουλος έδωσε την «είδηση» στον Βούτση; Ο γιος του φίλου του, που τον διόρισε στο γραφείο του στην Βουλή, παίρνοντάς τον από την ταβέρνα; Να πω επίσης στον λογογράφο του Βούτση, ότι τα συλλυπητήρια είναι απλώς ειλικρινή, και δεν είναι ποτέ θερμά (κρύα και μαύρα, είναι).