Skip to main content

Η χαλαζόπτωση έφερε καταστροφές σε Λαγκαδά και Β. Χαλκιδική

Επί τρεις ώρες η καταιγίδα κατέστρεψε μεγάλες εκτάσεις καπνών, σιτηρών και αμπελιού, ενώ ζημιές υπέστησαν από το χαλάζι και άλλες καλλιέργειες.

Μεγάλες καταστροφές έγιναν μετά τη χτεσινή χαλαζόπτωση και έντονη καταιγίδα στην περιοχή της επαρχίας Λαγκαδά και στη βόρεια Χαλκιδική. Οι καταστροφές σε καλλιέργειες, σύμφωνα με αγρότες της περιοχής, είναι ανυπολόγιστες, ενώ η μπόρα επηρέασε όλο τον κάμπο.

Οι κάτοικοι σε Καλαμωτό, Αδάμ, Πετροκέρασα και βόρεια Χαλκιδική λένε ότι έπεσε πολύ χαλάζι και βροχή και πολλές καλλιέργειες δεν άντεξαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η καταιγίδα χτύπησε την περιοχή για περισσότερες από τρεις ώρες, με αποτέλεσμα καλλιέργειες, όπως καπνά και σιτηρά υπέστησαν σοβαρές καταστροφές, με το χαλάζι να είναι σε μέγεθος φουντουκιού. Από το χαλάζι υπέστησαν ζημιές κυρίως τα φρούτα που καλλιεργούνται στην περιοχή, αλλά και κηπευτικά, κι επειδή είναι περίοδος συγκομιδής πολλοί είδαν τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι. Ανάλογες καταστροφές υπέστησαν και αμπέλια.

Οι δηλώσεις των καταστροφών από καλλιεργητές ήδη ξεκίνησαν από το πρωί και αναμένονται τις επόμενες μέρες και οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ για να προσδιοριστούν οι αποζημιώσεις.