Skip to main content

Η βιολογική γεωργία έρχεται έντονα στο προσκήνιο

Στα χρόνια της δεκαετίας του ’50, η γεωργία είχε σαν κύριο στόχο να θρέψει και να ικανοποιήσει τις διατροφικές ανάγκες των πληθυσμών της Ευρώπης.

Στα χρόνια της δεκαετίας του ’50, η γεωργία είχε σαν κύριο στόχο να θρέψει και να ικανοποιήσει τις διατροφικές ανάγκες των πληθυσμών της Ευρώπης. Έχοντας σαν στόχο αυτό, όλες οι τεχνολογίες στραφήκαν προς μία κατεύθυνση. Την αύξηση της παραγωγικότητας με ότι αυτό συνεπάγεται (αυτοματισμοί, συνθετικά λιπάσματα, χημικά παράγωγα κτλ).

Στην συνέχεια στις δεκαετίες που ακολούθησαν 1960 -1970 οι παραγωγοί αλλά
και οι καταναλωτές άρχισαν να συνειδυτοποιούν την σπουδαιότητα του περιβάλλοντος, εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια της αντίθεσής τους με τον αχαλήνοτο μαζικό τρόπο παραγωγής έως τότε, και αναπτύχθηκε η βιολογική γεωργία, τελείως αντίθετη με τον έως τότε τρόπο παραγωγής.

Η βιολογική γεωργία γνώρισε λαμπρό ξεκίνημα στην δεκαετία του ’80.
Αύξηση του πληθυσμού των βιοκαλλιεργητών, και τα πρώτα σημάδια οργανωμένης εμπορίας βιολογικών προϊόντων. Παράλληλα εμφανίστηκαν και οι οργανισμοί πιστοποίησης για να δώσουν μια επίσημη αναγνώριση όλων των βιολογικών προϊόντων. Έγιναν πολλές μελέτες και έρευνες για να καταλήξουν σε μία οργανωμένη και κοινή γραμμή για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης στην δεκαετία του ’90

Business Story
Off