Skip to main content

Η ατζέντα Νοτοπούλου στη σύσκεψη με Τσίπρα σε λίγη ώρα στο Διοικητήριο

Μετά το... χρίσμα στον Γιάννη Μπουτάρη, ο πρωθυπουργός τιμά τη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη και... δίνει οδηγίες για τη συγκρότηση δημοκρατικού μετώπου.

Σύσκεψη με την προϊσταμένη του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, θα έχει μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την ατζέντα να είναι εξαιρετικά διευρυμένη, καθώς περιλαμβάνει μια λίστα θεμάτων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Τσίπρας, μετά την κηδεία του Χάρρυ Κλυνν, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, θα καταθέσει λουλούδια στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στην Εγνατία οδό κι από εκεί θα μεταβεί στο Διοικητήριο, όπου θα έχει σύσκεψη όχι με φορείς, αλλά με την κ. Νοτοπούλου, η οποία θα τον ενημερώσει για τα κρίσιμα ζητήματα της περιοχής, που χειρίζεται το Γραφείο.

Η ατζέντα περιλαμβάνει από την ΕΥΑΘ και τη «συγκρότηση δημοκρατικού μετώπου στη Θεσσαλονίκη», μέχρι θέματα άλλων περιοχών εκτός Θεσσαλονίκης, όπως για παράδειγμα της Δράμας, όπως πληροφορείται η Voria.gr.

Ο κ. Τσίπρας, στη σημερινή επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ενισχύει όχι με μία, αλλά με πολλές κινήσεις το προφίλ του υπέρμαχου της δημοκρατίας ενάντια στον σκοταδισμό. Με αυτή την επιχειρηματολογία άλλωστε δίνει στήριξη στον Γιάννη Μπουτάρη για τη διεκδίκηση της δημαρχίας Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2019, βάζοντάς τον επικεφαλής ή μπροστάρη μιας προσπάθειας για τη «συγκρότηση δημοκρατικού μετώπου στη Θεσσαλονίκη» και θέτοντας μάλιστα στο εξής το πολιτικό διακύβευμα των επόμενων εκλογών (όχι μόνο των αυτοδιοικητικών).

Στην ίδια προσπάθεια ενίσχυσης του προφίλ του εγγυητή της δημοκρατίας και του ηγέτη του προοδευτικού χώρου, ο κ. Τσίπρας καταθέτει λουλούδια στο μνημείο Λαμπράκη, καθώς πριν από τρεις μέρες ήταν η μαύρη επέτειος από τη δολοφονία του, ενώ ακολούθως θα συνεννοηθεί με την πιο στενή συνεργάτιδά του στη Θεσσαλονίκη, την κ. Νοτοπούλου για τα επόμενα βήματα συγκρότησης του δημοκρατικού μετώπου Θεσσαλονίκης, αλλάζοντας και τους εσωτερικούς συσχετισμούς στο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος πάντως μόνο αιφνιδιασμένος δεν είναι από τις επιλογές Τσίπρα και κυρίως από την επιλογή στήριξης στον κ. Μπουτάρη.