Skip to main content

Η άθληση είναι... παιχνιδάκι στο Αθλητικό Πάρκο του Αστερόκοσμου!

Στο Αθλητικό Πάρκο του Άη Βασίλη διασκεδάζουμε μέχρι τελικής πτώσεως! Παίζουμε τα πιο πρωτότυπα παιχνίδια και μαθαίνουμε την αξία του αθλητισμού.

Φωνές, γέλια, επευφημίες και το Ξωτικό να μαλώνει τα αγόρια που παραβαίνουν τους κανόνες. Μια δυνατή κλωτσιά και η μπάλα πετάγεται έξω από το... ανθρώπινο ποδοσφαιράκι! Μια μαμά που παρακολουθεί τον αγώνα τρέχει να τη μαζέψει, την πετά μέσα στο γήπεδο ο αγώνας συνεχίζεται! Το ανθρώπινο ποδοσφαιράκι σείεται και η φασαρία ακούγεται μέχρι έξω από το Αθλητικό Πάρκο του Αστερόκοσμου. 

Η ιδέα για το ανθρώπινο ποδοσφαιράκι, αλλά και την κατασκευή του, ανήκει αποκλειστικά στους ανθρώπους του Magic Park, που διοργανώνουν το φετινό Αστερόκοσμο στις εσωτερικές και εξωτερικές εγκαταστάσεις της ΔΕΘ - Helexpo. Πρόκειται για ένα ποδοσφαιράκι τεραστίων διαστάσεων που στη θέση των φιγούρων στέκονται τα παιδιά και κρατιούνται στη θέση τους από τα σίδερα που υπάρχουν κατά μήκος. Το κάθε παιδάκι μπορεί να κλωτσήσει την μπάλα μόνο όταν αυτή έρθει προς τη μεριά του, ενώ ο κανονισμός απαγορεύει να αφήσουν τα χέρια τους από το σίδερο.

Το ποδοσφαιράκι είναι μόνο ένα από τα τέσσερα φανταστικά, πρωτότυπα παιχνίδια που υπάρχουν στο Αθλητικό Πάρκο του Άη Βασίλη. Τι δουλειά έχει όμως ένα Αθλητικό Πάρκο μέσα στον χριστουγεννιάτικο Αστερόκοσμο; Μα φυσικά, η δουλειά του είναι να διδάξει στα παιδιά την αξία του αθλητισμού και να ενσωματώσει μέσα σε όλη την γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων την ιδέα για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Έτσι, λοιπόν, τα παιδιά αθλούνται με την ψυχή τους και εάν πεινάσουν, πηγαίνουν στο Χωριό των Ξωτικών, για να φτιάξουν πεντανόστιμα υγιεινά εδέσματα από φρούτα και λαχανικά, στην Κουζίνα των Ξωτικών.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα υπόλοιπα παιχνίδια στο Αθλητικό Πάρκο:

Σκι στο πλακάκι!

«Δυο δυο... στο πλακάκι δυο δυο»! Μια πρωτότυπη κατασκευή για μικρά αλλά και πιο μεγάλα παιδιά. Πόσο καλά μπορείτε να συνεργαστείτε με τον παρτενέρ σας για να κάνετε σκι παρέα;

Τα αλογάκια

Τα παιδιά τα λατρεύουν! Λάβετε θέσεις στον Ιππόδρομο, η κούρσα ξεκινά!

Curling

Μοιάζει με το χόκεϋ αλλά αντί για μπαστούνι έχουμε... σκούπες ξεσκονίσματος και με αυτό κυνηγάμε τις μπάλες.

Τέλος, στο Αθλητικό Πάρκο τα καιδιά κάνουν και Σχοινάκι! Τα Ξωτικά ψάχνουν να βρουν τον πρωταθλητή της χρονιάς! Μήπως θα είσαι εσύ ο νικητής;

Βέβαια, η διασκέδαση στο Αθλητικό Πάρκο δεν σταματά στα παιχνίδια! Κάθε μέρα διοργανώνονται διαφορετικά πρωταθλήματα, όπου όλοι (ναι, όλοι) μπορούν να συμμετέχουν. Το πρόγραμμα των πρωταθλημάτων έχει ως εξής:

  • Δευτέρες: Μαμάδες VS Παιδιά
  • Τρίτες: Παιδιά VS Ξωτικά
  • Τετάρτες: Μπάμπάδες VS Παιδιά
  • Πέμπτες: Μαμάδες VS Ξωτικά
  • Παρασκευές: Παππούδες VS Εγγόνια
  • Σάββατα: Μαμάδες VS Μπαμπάδες
  • Κυριακές: Οικογένειες VS Οικογένειες

Κατεβάστε από εδώ το πλήρες πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων για τα περίπτερα 14 και 15 του Αστερόκοσμου!