Skip to main content

Οι άθλιες εικόνες στην Ειδομένη και οι λίστες καταθετών στο εξωτερικό

Το ελληνικό κράτος - μπάχαλο που κατεβαίνει κι άλλο τη σκάλα της μπανανίας, οι λίστες καταθετών στο εξωτερικό και η επανάληψη της ιστορίας ως φάρσας.

Δυσκολεύομαι να καταλάβω, επειδή δεν έχω το μυαλό ενός «προοδευτικού». Παρακαλούμε τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες να φύγουν από την Ειδομένη. Πρόκειται για ανθρώπους που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα, όπως και παράνομα δημιούργησαν καταυλισμό. Αποκλείουν την σιδηροδρομική γραμμή κατά βούληση και μας εμπλέκουν σε επεισόδια με άλλες χώρες.

Παράλληλα, διατρέχουν, ιδίως τα παιδιά, κίνδυνο ασθενειών, αλλά και σεξουαλικών παρενοχλήσεων, όπως και οι γυναίκες. Το ερώτημα επομένως είναι, για ποιο λόγο δεν αναλαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. το στοιχειώδες καθήκον της, να τους υποχρεώσει να μετεγκατασταθούν στα ειδικά κέντρα που κατασκευάσθηκαν γι’ αυτούς.

Πώς ανέχεται η ελληνική πολιτεία αυτές τις άθλιες εικόνες στην Ειδομένη και αλλού, που δεν έχουν μόνον επιπτώσεις στον τουρισμό, αλλά αμαυρώνουν την εικόνα του κράτους. Το έκαναν μπάχαλο οι πολιτικοί το κράτος, είναι ανάγκη να κατεβαίνει κι άλλο την σκάλα της μπανανίας; Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου παρακαλεί το κράτος αυτούς που παραβιάζουν τους νόμους και δεν τους υποχρεώνει να τους σεβαστούν; Και μάλιστα για δικό τους όφελος;

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στα κάγκελα με τις διάφορες λίστες καταθετών στο εξωτερικό, επειδή, έλεγε, πως οι τότε κυβερνήσεις δεν φρόντιζαν να εισπράξουν ύποπτες καταθέσεις. Γιατί επομένως δεν εισπράττει τα δεκάδες δισεκατομμύρια για τα οποία έκαναν λόγο οι σοβιετικοί κυβερνήτες; Πόσα εισέπραξαν; Είναι σαν «τα λεφτά υπάρχουν» του όμοιου επιπέδου πολιτικής αντίληψης γιου της Μάργκαρετ.

Καλά λένε ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αλλά όταν συμβεί αυτό επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Ο Νταβούτογλου φεύγει από τις Βρυξέλλες θριαμβευτής, αφού πέτυχε από την χριστιανική Δύση αυτά που επεδίωκε. Η φάρσα που σκάρωσε η ιστορία είναι, ότι από τις Βρυξέλλες ξεκίνησε η Δ΄ Σταυροφορία της χριστιανικής Δύσης για να εκδιώξει τους μουσουλμάνους, αλλά έφερε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Και να προσέχουμε, μήπως καταστούμε θύματα και της άλλης ιστορικής φάρσας. Ότι η περί ου ο λόγος Σταυροφορία, αντί να κατατροπώσει τους μουσουλμάνους, κατέκτησε την χριστιανική Κωνσταντινούπολη και ίδρυσε Παπικό κράτος από το 1204 ως το 1261. Λες… αντί να συμμορφώσουν οι Βρυξέλλες τους Τούρκους στο διεθνές δίκαιο, να την πάθουμε πάλι εμείς, όπως τότε;

Γιατί την χρηματοπιστωτική επιχείρηση την αποκαλούμε «Τράπεζα»; Πιστός ο Καλλισθένης στο εκπαιδευτικό του έργο, αποκαλύπτει: Στην υπαίθρια αγορά της αρχαίας Αθήνας, ο χρηματιστής είχε το εμπόρευμά του στο έπιπλο που ονομάζουμε σήμερα «τραπέζι», ονομασία που προήλθε από τα τέσσερα πόδια του επίπλου (τετράπους - τετράπεζα στο θηλυκό).

Κι επειδή με την πάροδο των χρόνων απλοποιήθηκε η γραφή (από βαρεμάρα να λέμε πολλές συλλαβές) η τετράπεζα έγινε τράπεζα, που τώρα πια δεν είναι ένα απλό έπιπλο με τέσσερα πόδια, αλλά τεράστια επιχείρηση και μάλιστα… σαρανταποδαρούσα. (η βαρεμάρα μάς έκανε και τον περιβαλλοντολόγο, να τον λέμε βαρβαριστί περιβαντολόγο, άσχετα αν ο όρος είναι περιβάλλον και όχι «περιβαν»).

Πότε θα βγούμε από την κρίση; Το έγραψε ο Περικλής Γιαννόπουλος πριν από 120 χρόνια: «Όταν η Ξετσίπωτη Γύφτισσα -η τωρινή Ρωμιοσύνη- πετάξη τα παληοχρώματά της και φορέση τα χρώματα της γης της, τότε θα υπάρξει χροϊκώς: ΕΛΛΑΣ». Πού σημαίνει ότι όσο εγκαταλείπουμε τον ελληνικό τρόπο ζωής -της εντιμότητας και αξιοπρέπειας- λύση δεν υπάρχει. Θα ήμαστε σκλάβοι των Βρυξελλών, με σύγχρονης μορφής Σταυροφορία.