Skip to main content

«Η αστυνομία δεν μπορεί να είναι τέλεια»

«Λάθη γίνονται καθημερινά, αβελτηρίες υπάρχουν δεν μπορεί να είναι τέλεια η αστυνομία σε αυτή τη χώρα», παραδέχθηκε, μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης.
«Λάθη γίνονται καθημερινά, αβελτηρίες υπάρχουν δεν μπορεί να είναι τέλεια η αστυνομία σε αυτή τη χώρα», παραδέχθηκε, μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης.

«Σημασία έχει ότι δεν παραιτούμεθα, δεν είμαστε φοβικοί», πρόσθεσε και τόνισε: «Όλοι στο δρόμο, θα πολεμήσουμε το έγκλημα με τρόπο αποφασιστικό».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε για ακόμη μία φορά την οδύνη του για το θάνατο του 25χρονου πολίτη στο Βύρωνα, υπογράμμισε ωστόσο πως «υπήρξε μια επιχείρηση της αστυνομίας που οδήγησε στη δικαιοσύνη δύο από τους πιο σκληρούς κακοποιούς στην ιστορία του εγκλήματος».

Ασκώντας κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, υπενθύμισε ότι το 2004 «η Ελλάδα δοξάστηκε και υμνήθηκε από όλο το πλανήτη». «Από τότε», πρόσθεσε, «διαλύθηκαν τα σώματα ασφαλείας, καθίσαμε πάνω στις δάφνες μας».

«Το σύνθημά μας είναι όλοι στο δρόμο», επανέλαβε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «το λεκανοπέδιο Αττικής θα αστυνομεύσουν δυνάμεις καλά εκπαιδευμένες».

Προσφέροντας στήριξη στους αστυνομικούς του Α.Τ. Αμαρουσίου που αφοπλίστηκαν από τους δύο Αλβανούς κακοποιούς, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε χαρακτηριστικά: «Καλά έκαναν, αλλιώς θα χάναμε δύο παιδιά». «Κάποιοι αστυνομικοί δίνουν μάχη με χειροβομβίδες, με καλάσνικοφ, κάποιοι άλλοι αστυνομικοί δεν έδωσαν τη μάχη, αλίμονο αν έδιναν τη μάχη, καλά έκαναν, διαφορετικά θα χάναμε δύο παιδιά», τόνισε.

«Θέλουμε για την κάθε επιχείρηση τους κατάλληλους αστυνομικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Θέλουμε δυνάμεις πια στο δρόμο οι οποίες θα είναι μάχιμες, προσωπικό που έχει ηθικό και προσωπικό που να είναι καλά εκπαιδευμένο».

Καταλήγοντας, ο υπουργός προανήγγειλε την καθημερινή αστυνόμευση του λεκανοπεδίου από 2.000 εκπαιδευμένους αστυνομικούς, τη συγκρότηση τμημάτων δίωξης εγκληματικότητας ανά δήμο και την ίδρυση υπηρεσίας δίωξης οργανωμένου εγκλήματος.