Skip to main content

Η Αστερούπολη Ιωαννίνων περιμένει φέτος 600.000 επισκέπτες

Συνεργασία με την ΔΕΘ- Helexpo και δυνατή συμμετοχή του Εργαστηρίου Σοκολάτας στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο. Οι τουριστικοί στόχοι του Δήμου Ιωαννιτών.

Δυνάμεις ενώνουν φέτος για πρώτη φορά η ΔΕΘ - Ηelexpo με την Αστερούπολη Ιωαννίνων, με το μεγάλο success της Έκθεσης, το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, έστω και σε μικρότερη έκδοση, αυτή την φορά σαν Εργαστήρι Σοκολάτας, να έχει προσελκύσει 12.000 επισκέπτες σε λιγότερο από ένα μήνα.

Η Αστερούπολη Ιωαννίνων, που φέτος πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων, το μεγαλύτερο της βορειοδυτικής Ελλάδας (52 στρεμμάτων), από τις 23 Νοεμβρίου που άνοιξε τις πύλες της , ως σήμερα, έχει δεχθεί 170.000 επισκέπτες με τις εκτιμήσεις να μιλούν για 600.000 επισκέπτες μέχρι τις 8 Ιανουαρίου που θα λειτουργεί. Ισχυρή εκπαιδευτική θεματική συμμετοχή είναι αυτή του Εργαστηρίου Σοκολάτας που προβλέπεται ότι θα τραβήξει σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας της Αστερούπολης περί τις 48.000 επισκέπτες.

Τη συνεργασία αυτή, της Αστερούπολης με την ΔΕΘ- Helexpo, τoν Δήμο Ιωαννιτών και την Dream Workers, παρουσίασαν εχθές η παραγωγός της Αστερούπολης και της εταιρείας διαχείρισης εγκαταστάεων του Πάρκου Play Hall, κ. Αγνή Σβάΐερ, oι επικεφαλής της ΔΕΘ - Helexpo κ.κ. Τζήκας και Ποζρικίδης μαζί με τον αναπλ. γενικό διευθυντή κ. Τσαξιρλή, ενώ για τη στρατηγική συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και τα σχέδιά του για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης, μίλησε ο σύμβουλος του δημάρχου της πόλης, κ. Στέφανος Ζέρβας.

Την Αστερούπολη, που σημειωτέον υποστηρίζει και η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών έχει αγκαλιάσει σαν πρωτοβουλία γιατί ανήκει στις δράσεις που δίνουν στα Ιωάννινα τον χαρακτήρα ενός ξεχωριστού τουριστικού προορισμού.

Τα Ιωάννινα που αυτή την περίοδο έχουν πληρότητα στα ξενοδοχεία τους 100% και πλέον, έχουν πετύχει να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο των γιορτών και την εβδομάδα προ των Χριστουγέννων ενώ συνεχίζουν δυνατά ως προορισμός για όλες τις ημέρες μέχρι και τα Φώτα. Επίσης, δυνατό τουριστικό διάστημα είναι το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου όπως και οι ημέρες του Πάσχα.

Τα Ιωάννινα, προορισμός που βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά την ικανοποίηση των επισκεπτών σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΤΕ, αποδεικνύονται πολύ ελκυστικός προορισμός για τη φιλοξενία συνεδρίων και τη φιλοξενία σχολικών εκδρομών. Ο Δήμος Ιωαννιτών, που έχει ήδη συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης για την οργάνωση συμπληρωματικών δράσεων προβολής των δύο προορισμών, προσπαθεί να ενισχύσει το άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού.

"Συνεργαζόμενοι οι τοπικοί φορείς, έχουμε κάνει ανοίγματα στις αγορές της Τουρκίας και του Ισραήλ, όπως και στις Σκανδιναβικές ενώ όπως γνωρίζουμε προγραμματίζονται πτήσεις που θα συνδέουν την Κοπενχάγη με τα Ιωάννινα στη high season του καλοκαιριού. Τα Ιωάννινα διαθέτουν ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών αλλά και boutique hotels, ενώ τουριστικές πράκτορες που σχεδιάζουν ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών έχουν επενδύσει και στην αγορά μίνι λεωφορείων", πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.

Τα Ιωάννινα, πόλη σύγχρονη που στο κέντρο διαθέτει ελεύθερο wi- fi, θέλουν να αξιοποιήσουν τουριστικά το πολυπολιτισμικό τους παρελθόν, κινούνται σύμφωνα με το σχεδιασμό του Δήμου, πάνω σε τέσσερις άξονες: Στην αξιόπιστη έρευνα της αγοράς και στην συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων. Στην ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού. Στην ανάπτυξη της Διπλωματίας των Πόλεων. Στην τουριστική περιοχή όχι μόνο της πόλης αλλά της περιοχής στη βάση της σύνθετης πολιτισμικής του κληρονομιάς.

Σε ό,τι αφορά στην Αστερούπολη, φέτος λειτουργεί από τις 23/11/2016 μέχρι τις 8/1/2017. Όπως είπε η κ. Αγνή Σβάϊερ, η είσοδος στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο είναι ελεύθερη, ενώ πολλές από τις δράσεις είναι δωρεάν. Στην Αστερούπολη, υπάρχει φιλοξενία δωρεάν για τα παιδιά με αναπηρίες αλλά και για οικογένειες χωρίς οικονομικές δυνατότητες ενώ ενισχύονται και σωματεία με κοινωνική προσφορά.