Skip to main content

Η ασυλία του ISIS στην Ελλάδα και το παραμύθι των αγωγών

Η ασυλία του Ισλαμικού Κράτους στην Ελλάδα, το παραμύθι των αγωγών αερίου και η αξιολόγηση της διαπραγματευτικής τακτικής του Τσίπρα από το Χάρβαρντ.

Διαβάσατε εχθές στην Voria.gr ότι με δικαστική απόφαση σε δεύτερο βαθμό, δικαιώνεται πλήρως το Δημόσιο που διατηρεί όλες τις εκτάσεις, που διεκδικούσε η Μονή Βατοπεδίου στην λίμνη Βιστωνίδα.

Αυτό με τη σειρά του πιθανόν να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε όλα τα ορθόδοξα Πατριαρχεία. Και τούτο διότι μπορεί να αμφισβητηθεί η εγκυρότητα χρυσοβούλων, και να χάσουν την ακίνητη περιουσία τους. Τουρκία και Ισραήλ περιμένουν στην γωνία.

Η Ελλάδα θα έχει ασυλία όσο καιρό θα την χρειάζεται το Ισλαμικό Κράτος για να στέλνει λαθρομετανάστες στην Ευρώπη. Αυτό το γράφουμε συνεχώς στην voria.gr. ώστε να μη επέλθει εφησυχασμός στους αρμοδίους, λόγω του ότι δήθεν οι τζιχαντιστές ως Άραβες, συμπαθούν τους Έλληνες. Αυτός ο γάμος πήρε διαζύγιο με τους ανεγκέφαλους.

Θα το ξαναπώ, για κάποιους που δεν το κατάλαβαν. Οι ΗΠΑ, από την στιγμή που αποφάσισαν να ξαναπάρουν τα Βαλκάνια -που είχαν «δανείσει» για αρκετό καιρό στους Γερμανούς- δεν θέλουν μόνον «φιλική» κυβέρνηση, αλλά και «φιλική» αντιπολίτευση. Αυτά…

Χάνει σιγά-σιγά διεθνείς υποστηρικτές ακόμα και από τις Η.Π.Α. ο Α. Τσίπρας! Το Χάρβαρντ, αξιολόγησε την διαπραγματευτική τακτική του πρωθυπουργού απέναντι στους δανειστές, ως την χειρότερη για το 2015. Έφερε στην Ελλάδα υπερμνημόνιο, γράφουν. [Εδώ δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί με τον Λεουτσάκο και του τον έφαγε ο Λαφαζάνης, με τους δανειστές θα πετύχαινε;]

Πόσοι άραγε πλούτισαν μ’ αυτήν «κλιματική αλλαγή» και την «πράσινη ανάπτυξη»;. Τώρα μπαίνουν τα σαΐνια και σε άλλον επιχειρηματικό τομέα. Πρέπει να φοράμε, λένε, ειδικά ρούχα για προστασία από την υπερθέρμανση. Οι ιοί χοίρων και πτηνών ξέφτισαν, και βρήκαν άλλο κόλπο τώρα.

Θυμάστε τον φετφά από την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, που γνωμοδότησε στην ερώτηση πολίτη εάν επιτρέπει ο Αλλάχ σε έναν πατέρα να ποθήσει την κόρη του, και απάντησε καταφατικά; Προχθές έβγαλε άλλον φετφά. Όποια προβεί σε έκτρωση, πληρώνει πρόστιμο πέντε… καμήλες ή 212 γραμμάρια χρυσό. Ευτυχώς που κάτι τέτοιο δεν ισχύει -ακόμη- στην Ελλάδα γιατί θα είχαμε γεμίσει από καμήλες. Πού θα παρκάραμε μετά;

Βρήκαν απασχόληση στον σύζυγο της Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ. Αντικείμενο της ΔΕΚΟ θα είναι ο διακρατικός αγωγός Ελλάδας-Βουλγαρίας. Και για να δοθεί έμφαση στο σπουδαίο έργο που θα επιτελέσει (κάτι που είναι πανεύκολο να κάνουν οι υπάρχοντες οργανισμοί ενέργειας) άρχισε πάλι το παραμύθι των αγωγών. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Σκουρλέτης αφήνει να ενοηθεί ότι ο Κάθετος Αγωγός θα αντικαταστήσει τον south stream και τον τουρκικό αγωγό.

Όμως, στην Βουλγαρία, ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ, παρουσίασε και πάλι την ιδέα της δημιουργίας ένα κομβικού σημείου διανομής αερίου κοντά στη Βάρνα, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο θα συλλέγει και θα διανέμει φυσικό αέριο στην Ευρώπη από διαφορετικές πηγές- εσωτερικές και εξωτερικές. Αν η Ρωσία θα μεταφέρει φυσικό αέριο στα σύνορά μας, είπε, θα το αγοράζουμε και στη συνέχεια θα το πουλάμε στην Ευρώπη.

Όλη η ιστορία επομένως των αγωγών, είναι ΑΝ η Ευρώπη και ΑΝ οι ΗΠΑ επιτρέψουν την αγορά ρωσικού αερίου. Και πάνω στα ΑΝ στήνουμε παλάτια. [ο αγωγός Βουλγαρίας-Ελλάδας, εγκρίνεται από την Ε.Ε. και θα μεταφέρει υγροποιημένο αέριο από την Αλεξανδρούπολη στα βόρεια, έως και την Ρουμανία, όπου από εκεί μπορεί να «κατεβαίνει» πετρέλαιο από περίσσευμά της. Αυτή είναι όλη η ιστορία].