Skip to main content

Συνεχίζονται οι προκλήσεις των τουρκόφρονων στη Θράκη

Η άρνηση των μεταναστών για επαναπροώθηση στη Βουλγαρία, το θράσος των τουρκόφρονων στην Θράκη και η επέτειος της «Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο».

Οι μετανάστες στην Ελλάδα αρνούνται μαζικά να προωθηθούν στη Βουλγαρία. Σχεδόν 80% των μεταναστών στην Ελλάδα, που είναι μέρος του προγράμματος της Ε.Ε. για την κατανομή τους στα κράτη-μέλη της Ένωσης, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, μόλις έμαθαν ότι θα τους εγκαταστήσουν στη Βουλγαρία. Από 47 άτομα, που η Σόφια ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι έτοιμη να δεχτεί, τα 36 αρνήθηκαν, όταν έμαθαν για πού τους προορίζουν.

Είναι απίστευτο το θράσος των τουρκοφρόνων στην Θράκη. Δεν θα πάψω να αναφέρομαι σ’ αυτό, μήπως υπάρχει και κάποιος ευσυνείδητος που θα αρνηθεί τις ψήφους του τουρκικού Προξενείου, και συμπεριφερθεί «ελληνικά». Διάλεξαν την 14η Μαίου, ημέρα απελευθέρωσης της Κομοτηνής, για να διοργανώσουν παράλληλη εκδήλωση στην Κομοτηνήτιμώντας το Γαζή Εβρενό, τον Οθωμανό που κατάκτησε την Θράκη!

Έχει σημασία και τι είπαν στην εκδήλωση. Ότι ο Γαζή Εβρενός, «Διασφάλισε την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Η πολιτική της ανεκτικότητας που εφάρμοζε το Οθωμανικό κράτος σχημάτισε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο μουσουλμάνοι και χριστιανοί ζούσαν ειρηνικά. H κατάκτηση έγινε όχι με το σπαθί αλλά με ήπιες πολιτικές». [Απ’ αυτούς εμπνέονται Ρεπούση και Φίλης; Τα ίδια λένε].

Δεν διέπραξαν όμως την ανθελληνική ενέργεια σε μια μόνο σημαδιακή ημερομηνία. Αλλά διάλεξαν και την 29η Μαΐου, όπου για μας είναι ημέρα θλίψης, αλλά για τους «Έλληνες πολίτες» της παράνομης «Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», είναι μέρα για τέλεση αγώνων δρόμου στην εξοχή. Θα ξεσήκωναν τον κόσμο αν διοργάνωναν γλέντι εκείνη την ημέρα, και προτίμησαν πιο καλυμμένη γιορτή, αφού δεν κρύβουν την χαρά τους που οι Τούρκοι κατέκτησαν την ΚΠολη.

Επέτειος 50 χρόνων της «Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο», και δεν βλέπω προγραμματισμό εκδηλώσεων από πλευράς κυβερνώντων αριστεριστών. [Τι έγινε, κι αυτόν τον πουλήσαμε; Ξεχάστηκαν οι ύμνοι για τον «Μεγάλο Τιμονιέρη»;]. Για να συνεννοούμαστε, όταν μας έλεγαν οι κινεζόφιλοι για Πολιτιστική Επανάσταση στην Κίνα, εννοούσαν ότι στα χρόνια της επιβολής της διώχθηκαν συνολικά περισσότεροι από 36 εκατομμύρια άνθρωποι, κάθε κοινωνικής και μορφωτικής βαθμίδας.

Ο αριθμός των νεκρών ποικίλει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιστορικών, από 750.000 έως και 4 εκατομμύρια. Οι «Ερυθροφρουροί» -ηλικίας από 13 έως και 30 ετών ήταν τα εκτελεστικά όργανα- σε αντίθεση με τους ημετέρους «Πρασινοφρουρούς» που αποφάσιζαν και οι υπουργοί εκτελούσαν. [ελληνική πατέντα].

Πού είναι τα παλιά μεγαλεία, όπου όλα τα δυτικά γιουσουφάκια έτρεχαν να υποβάλουν τα σέβη τους στον Σουλτάνο; Στον γάμο της δεύτερης κόρης του, παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναυάζ Σαρίφ, ο Αλβανός ομόλογός του Έντι Ράμ και ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι. Αυτοί του έμειναν.