Skip to main content

Οι αριστούχοι των Πανελλαδικών εξετάσεων μιλούν στη Voria.gr

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων - Διάβασμα, καλή διαχείριση του χρόνου και σιγουριά τα μυστικά των 18χρονων μαθητών.

Με αγωνία έτρεχαν τα δάχτυλα των υποψηφίων πάνω στα τοιχοκολλημένα αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων που ανακοινώθηκαν σήμερα σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Η εικόνα των δεκάδων μαθητών να στριμώχνονται μπροστά από τους πίνακες ανακοινώσεων για να δουν και να σημειώσουν τους βαθμούς τους ανήκουν βεβαίως σε παλαιότερες εποχές καθώς οι περισσότεροι μαθητές πλέον επιλέγουν να μάθουν τη βαθμολογία τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπ. Παιδείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις καθηγητών, στην Έκθεση το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών κινήθηκε στο 14 με 15 ενώ και στα Αρχαία οι βαθμοί ήταν σχετικά πεσμένοι με ένα μεγάλο ποσοστό να κυμαίνεται στο 11 με 12.

Στη Βιολογία, κατά τα πρώτα στοιχεία, ελάχιστοι μαθητές κατάφεραν να γράψουν πάνω από 18,5 με ένα 20% να κυμαίνεται μεταξύ 17,5 και 18,5 και ένα 30% μεταξύ 16 και 17,5.

Στη Φυσική τα πράγματα φαίνεται να είναι καλύτερα αφού οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές πέτυχαν βαθμολογίες μεγαλύτερες του 18. Τέλος, στη Χημεία η μεγάλη μάζα των μαθητών κινήθηκε μεταξύ 15 και 17,5.

Αριστούχοι Μαθητές

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κάποιοι μαθητές αρίστευσαν πετυχαίνοντας υψηλές βαθμολογίες που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν το 20.

Ο Νίκος Μαυρουδής, μαθητής του 15ου Γενικού Λυκείου, συγκέντρωσε 19.515 μόρια καθώς έγραψε 20 στη Χημεία και 19,9 στη Φυσική. Ο 18χρονος θέλει να περάσει στην Ιατρική του ΑΠΘ και όπως εξηγεί στη Voria.gr το μυστικό της επιτυχίας του πέρα από το διάβασμα ήταν η εμπιστοσύνη που είχε στον εαυτό του. «Διάβασα δύο χρόνια. Ήξερα ότι θα διαβάσω και ότι θα τα πάω καλά» τόνισε ο Νίκος ενώ πρόσθεσε ότι πολύ σημαντική ήταν και η στήριξη που είχε από τους γονείς αλλά και τους καθηγητές του.

Στην Ιατρική του ΑΠΘ στόχευε από μικρή και η Μάγδα Κωνσταντινίδου η οποία αριστεύοντας στις Πανελλαδικές κρατάει πια στα χέρια της το μαγικό εισιτήριο για το όνειρο της. Η 18χρονη μαθήτρια του Κολλεγίου Ανατόλια συγκέντρωσε 19.141 μόρια. Όπως είπε στη Voria, διάβασε αρκετά και με πρόγραμμα ενώ φρόντιζε να ασχολείται παράλληλα και με άλλες δραστηριότητες που της έδιναν τη δυνατότητα να αποβάλει το άγχος και να επιστρέφει στο διάβασμα της πιο συγκεντρωμένη.

Η διαχείριση του χρόνου και το πολύ διάβασμα ήταν το κλειδί και για τον Κυριάκο Στεφανίδη, μαθητή του Μαντουλίδη, ο οποίος συγκέντρωσε 19.234 μόρια. Στόχος του Κυριάκου, ο οποίος όπως λέει ήταν ψύχραιμος κατά τη διάρκεια της χρονιάς, είναι η Ιατρική του ΑΠΘ. «Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς, τους καθηγητές και το σχολείο μου» τόνισε τέλος ο ίδιος.