Skip to main content

Η Αριστερά κατηγορεί τον Ερντογάν αλλά υμνεί τον Μαδούρο

Η Παιδεία των 300 βουλευτών, ο Χανταμπάκης στη θέση του Ιούδα την Ανάσταση και η στάση της Αριστεράς σε Ερντογάν και Μαδούρο...

Σιγά μωρέ που εκπλαγήκατε με την βία και νοθεία στο τουρκικό δημοψήφισμα. Ούτε πρώτη φορά συνέβησαν, ούτε θα είναι η τελευταία. Εμείς σας το γράφουμε εδώ και καιρό στη Voria.gr. Ο Ερντογάν ομαλά δεν φεύγει από το σεράι. Έχει πολλά επεισόδια ακόμη το έργο.

Εμφανίστηκε καταπονημένος. Από την ουσιαστική ήττα του; Από την κόπωση; Από ασθένεια; Από όλα μαζί; Θα δείξει, που λένε. Ώσπου να δείξει όμως, το όπλο παρά πόδας, παιδιά!

Απίστευτη η Αριστερά. Κατηγορούν τον Ερντογάν για δικτατορικές τάσεις, αλλά υμνούν τον Μαδούρο της Βενεζουέλας. Δεν παίζονται…

Έβαλαν φωτιά στον... "Χανταμπάκη" του Survivor σε χωριό των Χανίων στην θέση του Ιούδα. Ο μόνος που δεν κατάλαβε τι έκανε είναι ο ίδιος. Που επαλήθευσε απλώς την ρήση των προ-παππούδων μας, ότι «Αρχή άνδρα δείκνυσι», με την παραλλαγή, ότι στα δύσκολα δεν κρύβεται ο άνθρωπος. Εκεί δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα.

[Ο Τούρκος παραγωγός λέει ότι θα το επαναλάβει το παιχνίδι και του χρόνου. Ποιοι πραγματικά διάσημοι θα δηλώσουν συμμετοχή, τώρα που είδαν πως ξεγυμνώνεται ο χαρακτήρας; Είχα γράψει από την αρχή, ότι παίζονται οι καριέρες των διασήμων].

Κατά την δεκαετία του ’80 και μέχρι τις αρχές του 2000 οι όροι "Νέα Τάξη" και "Νέα Εποχή" ήταν σε ημερήσια διάταξη, εκφράζοντας τον νεο-φιλελευθερισμό, ως ακραία μορφή του φιλελευθερισμού. Και τον χρησιμοποιούσαν με θετικό πρόσημο, όπως και τον όρο "Παγκοσμιοποίηση", ώσπου αποσύρθηκαν αυτοί οι όροι επειδή δεν εκπλήρωσαν όσα υπόσχονταν.

Να όμως, που ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δεν τον ξέχασε και κατά την τριμερή συνάντηση των ΥΠΕΞ (Ρωσίας - Λαβρόφ, Συρίας - Βελίδ Μουαλλίμ και Ιράν - Τσεβάντ Ζαρίφ) τον επανέφεραν στην επίσημη ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι η Νέα Τάξη (New Order, στο κείμενο) «θα τους βρει αντιμέτωπους σε επόμενες προκλήσεις».

Τι να πω τώρα για την Παιδεία των 300 βουλευτών μας, που αγνοούν και τα βασικά στην πολιτική; Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε στην Βουλή ότι την διάκριση των εξουσιών την έκανε ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ. Έσπευσαν να τον διορθώσουν [δημόσια από την συμπολίτευση] ότι την διάκριση την έκανε ο Μοντεσκιέ. Πράγματι, αυτός διέκρινε τις εξουσίες σε εκτελεστική, δικαστική και νομοθετική.

Αλλά, βρε αθεόφοβοι [όποιου θεού] κανείς δεν σηκώθηκε να πει ότι ο Μοντεσκιέ απλώς αντέγραψε τον Αριστοτέλη; Ούτε καν ο μορφωμένος -κατά δήλωσή του- Καρανίκας; Είναι γνωστό ότι το μισελληνικό υπουργείο α-Παιδείας, από την "εχπαιδευτική" μεταρρύθμιση που ξεκίνησε ο Ράλλης, κάνει ό,τι μπορεί για τον αφελληνισμό των Ελλήνων, όπως ομολόγησε και ο Φίλης, ότι ήμασταν ένα τίποτα το 1821, και κάποιοι μας έδωσαν το ψευδώνυμο "Έλληνες".

Δείτε λοιπόν τι έγραψε ο Αριστοτέλης: «ἔστι δὴ τρία μόρια τῶν πολιτειῶν πασῶν… ἓν μὲν τί τὸ βουλευόμενον περὶ τῶν κοινῶν, δεύτερον δὲ τὸ περὶ τὰς ἀρχάς… τρίτον δέ τί τὸ δικάζον» (Αριστοτέλης, Πολιτικά Δ 1297b). Σχολίασε δε επ’ αυτού ο Μιχαήλ Στασινόπουλος (Διοικητικόν Δίκαιον, σ. 5, 1964, 3η), ότι η διάκριση των ενεργειών γενικά της Πολιτείας σε τρεις κατηγορίες: νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική έχει χαρακτήρα καθαρά θεωρητικό και φιλοσοφικό, αν δεν ανατεθεί η κάθε μία από τις λειτουργίες αυτές σε ιδιαίτερο όργανο.

Άντε, και με συγχύσατε πασχαλιάτικα!..