Skip to main content

Η κατάργηση της αριστείας, η ΝΔ και η θητεία Γαβρόγλου

Η θητεία Γαβρόγλου, η εξαφάνιση της βουλγαρικής εταιρείας και οι νυχτερίδες στην πανέμορφη παραλία του Μύρτου της Κεφαλονιάς...

Δεν κάνει καλά η Ν.Δ. που μιλά για τη θητεία του Γαβρόγλου. Ξέχασε που ο Αβέρωφ έκανε ειδικό νόμο για τον Σαμαρά, να υπηρετήσει τρίμηνο, και αμέσως μετά τον κατάργησε; [πώς και δεν το ξέρει αυτό η σταλινική προπαγάνδα της κυβέρνησης;]

Η Αριστερά, καθημερινά, επιβεβαιώνει όσα της καταλογίζουν οι αστοί. Δεν κρύβεται τώρα, επειδή πρέπει να εφαρμόσει όσα συζητούσαν στα μπαράκια και στις καταλήψεις. Καταργεί την αριστεία, για να πετύχει την ισότητα. Προς τα κάτω δηλαδή. Ενώ ο κάθε ικανός άνθρωπος, επιθυμεί κι αυτός την ισότητα, αλλά προς τα πάνω. Να ανεβεί, δηλαδή. Όποιος καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει, κατεβάζει τους άλλους.

Πάλι όμως πιάστηκε αδιάβαστη η αξιωματική αντιπολίτευση. Πάτησε την πεπονόφλουδα που της έριξαν οι σταλινικοί ινστρούχτορες, μια μέρα μετά την ψήφιση του πιο καταστροφικού νόμου για την Παιδεία. Και η αντιπολίτευση έριξε όλο το βάρος της στην κλήρωση του σημαιοφόρου (άλλη οπισθοδρομική ισοπεδωτική ενέργεια) και αδιαφόρησε για το γεγονός ότι τα ελληνικά Πανεπιστήμια τελείωσαν.

Ο Κυριάκος δεν τέλειωσε ακόμη με τη συγγραφή της λίστας των φίλων του, που θα αντικαταστήσουν τους πεπειραμένους «καραμανλικούς» και «ντορικούς» πολιτικούς της Ν.Δ., για να ασχοληθεί με σοβαρά θέματα; [Θυμηθείτε, με ποιους αντικατέστησε ο γιος της Μάργκαρετ έμπειρους ΠΑΣΟΚους πολιτικούς, για να ελέγχει το κόμμα: Μπιρμπίλη, Πεταλωτής, Δρούτσας, Γερουλάνος και λοιποί όμοιοι].

Η Πορτογαλία βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης. Με ανεργία στο 10% και με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Τι να τα κάνει όμως αυτά, όταν δεν έχει ούτε Γαβρόγλου, ούτε Πολάκη, ούτε και Καρανίκα… Ποιες προσωπικότητες μπορεί να προβάλει στο διεθνές στερέωμα για να έχει κύρος; Εμείς, σ’ αυτόν τον τομέα υπερτερούμε.

«Εξαφανίστηκε» η βουλγαρική εταιρεία που είχε αναλάβει να συνδέσει σιδηροδρομικά το Μοναστήρι με τα ελληνικά σύνορα, από όπου θα συνδέεται με το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Η μη έγκαιρη ολοκλήρωση της γραμμής θα κοστίσει ακριβά στα Σκόπια, επειδή πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και σε περίπτωση μη αποπεράτωσής του μέχρι τα τέλη του 2017, το κράτος θα πρέπει να επιστρέψει στα περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ.

Το θέμα είναι, ότι τα έργα σταμάτησαν εδώ κι ένα χρόνο, κι οι Σκοπιανοί ψάχνουν ακόμη την εταιρία. Νικολούλη δεν έχουν εκεί; Να τους δανείσουμε.

Οι νυχτερίδες κλείνουν πανέμορφη παραλία του Μύρτου της Κεφαλονιάς. Ο πρώην δήμος Πυλαρέων, στον οποίο ανήκε τότε ο Μύρτος ζήτησε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της θαλάσσιας νυχτερίδας, στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030. Πράγματι το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε απαγόρευε την κάθοδο αυτοκινήτων στον Μύρτο και προέβλεπε την απαγόρευση της τουριστικής εκμετάλλευσης της παραλίας για... να μην υπάρχει φασαρία και ξυπνήσουν οι νυχτερίδες.

Δεν μπορεί παιδιά, θα έχει δίκαιο ο Λιακόπουλος. Θα πρέπει να έπεσε γερό… ψέκασμα στον ελληνικό λαό για να αυτοκαταστρέφεται. [Λεπτομέρεια: Όταν υπογράφηκε το Διάταγμα, υπουργός Περιβάλλοντος ήταν η Μπιρμπίλη].