Skip to main content

Τα πούρα του Τσίπρα και η μαζική κωλοτούμπα στην Καταλονία

Η επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη, η αγιογραφία του Τσίπρα από τον Βερύκιο, η απάντηση Καλαφάτη σε Μπουτάρη και η κωλοτούμπα στην Καταλονία.

Θα επαληθευθούν οι φόβοι μου, ότι ο Ερντογάν θα ταξιδέψει και στη Θράκη; Σύμφωνα με την πληροφορία του μειονοτικού azinlikca.net, ο Ερντογάν, αναμένεται να πάει στην Κομοτηνή για μερικές ώρες, και θα πραγματοποιήσει την προσευχή της Παρασκευής στο Εσκί Τζαμί.

Το Προξενείο θα κινητοποιήσει δεκάδες πούλμαν και θα μεταφέρει μουσουλμάνους από όλη τη Θράκη. Αν τολμήσουν, ας μη πάνε.

Και κοντά σε όλα, ο κολλητός του Ερντογάν, ημέτερος Δ. Αβραμόπουλος, αφού τον επισκέφθηκε και σφιχταγκαλιάστηκαν μπροστά στις κάμερες, προέβη και στη βαρύγδουπη δήλωση, για την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα: «Η αίσθησή μου είναι ότι προσβλέπει στην επίσκεψη αυτή και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι για την ίδια περίοδο ακύρωσε συμμετοχή σε πάρα πολύ σημαντικά γεγονότα για να είναι στην Ελλάδα. Προσβλέπει και προσδοκά αυτή η επίσκεψη να είναι καταλύτης για περαιτέρω καλλιέργεια των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε όλους τους τομείς». Ούτε εκπρόσωπος Τύπου του σουλτάνου να ήταν.

Εκστόμισε μια αλήθεια ο Χρυσόγονος, σε συνέντευξη Τύπου: «Για να είναι ωφέλιμος ο κ. Τσίπρας για τη χώρα θα έπρεπε να έχει ένα αναπτυξιακό σχεδιασμό, που δεν τον έχει, αντ' αυτού κάνει παιχνίδια εξουσίας. Δεν βλέπει το μεθαύριο της χώρας, παρά μόνο το εκλογικό αύριο». Τα είπε όλα.

Είπε και ο Βερύκιος, αγιογραφώντας τον Τσίπρα: «Τι πιο φυσικό αν έχεις κάποια επιτυχία, να καπνίσεις ένα πούρο»; [Στέρεψε η κυβερνητική προπαγάνδα από επιχειρήματα και προπαγανδιστές;] «Το πούρο είναι για τον επαναστάτη», είπε. [Βγαίνει στον κήπο του Μαξίμου και καπνίζει τα πούρα ο Αλέξης. Στον εσωτερικό χώρο απαγορεύεται].

Έτσι κάνουμε κι εμείς στη voria.gr. Μετά από κάθε επιτυχία της ιστοσελίδας, ανάβουμε όλοι από ένα πούρο. [ο αρχισυντάκτης ανάβει δύο, δικαιωματικά]. Αυτήν συνήθεια ο Τσίπρας την είχε από τις καταλήψεις, όταν παρίστανε τον Τσε Γκεβάρα. Του έμεινε όμως η συνήθεια, τώρα που παριστάνει τον Τσώρτσιλ.

Η δράση φέρνει αντίδραση. Το ξέρουν καλά οι κυβερνητικοί από τα μαθήματα που έκαναν για την λενινιστική τακτική της επανάστασης. Αναρωτήθηκαν άραγε ποτέ τι θα μπορούσε να συμβεί αν μια ωραία μέρα ο κάθε προστατευόμενος από την κυβέρνηση Ρουβίκωνας ανταμωθεί σε κάποιο στενό με αντι-Ρουβίκωνα;

Και αν νομίζουν ότι αυτό ποτέ δεν θα συμβεί, να θυμηθούν από τα ίδια μαρξιστικά μαθήματα που τους έκαναν, τι λένε για τη νομοτέλεια. Δεν είναι νομοτελειακή η έκρηξη της κατσαρόλας που μαζεύει συνεχώς ατμό, χωρίς διέξοδο για να βγει από αυτήν;

Είπε ο Καλαφάτης για τον Μπουτάρη: «Στην επιμονή μου, την επιμονή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, να ζητήσει μια συγγνώμη, από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, για το πολιτικό του ατόπημα να αποκαλέσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε με ύβρεις».

Από την πρώτη μέρα που έγινε δήμαρχος ειρωνευόταν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς δημοτικούς συμβούλους. Πολλά χρόνια άργησε η αντίδραση.

Πώς παρασύρεται ο λαός από τους λαϊκιστές. Τώρα, μόλις το 24% των ερωτηθέντων Καταλανών δήλωσαν ότι θα ήθελαν να συνεχίσουν με τη διαδικασία ανεξαρτησίας μετά τις εκλογές, ενώ το 71% δήλωσε ότι θα προτιμούσε οι πολιτικοί να βρουν μια συμφωνία βάσει της οποίας η Καταλονία θα παραμείνει μέρος της Ισπανίας. Κωλοτούμπα, μόλις κατάλαβαν τι σήμαινε το «ναι».