Skip to main content

Οι «Αρχαιολογικοί Διάλογοι» ξεκινούν αύριο στα Ιωάννινα

Οι εργασίες ανοίγουν αύριο Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 19:00, στο Σουφαρί Σαράι με την ανοιχτή συζήτηση «Μετακινήσεις: Τόποι, μνήμες, υλικότητα».

Οι «Αρχαιολογικοί Διάλογοι» επανέρχονται. Σταθεροί στο ραντεβού των τελευταίων χρόνων -η δυναμική συλλογικότητα που επιχειρεί να θέσει τα θεμέλια μιας διεπιστημονικής συνεργασίας γύρω από την κοινωνική σημασία και τις χρήσεις της αρχαιότητας, των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς στο παρόν- καλούν στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει στα Ιωάννινα μεταξύ 1 και 4 Ιουνίου 2017. Φετινός θεματικός άξονας «Μετακινήσεις: Τόποι, μνήμες, υλικότητα».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Αρχαιολογικοί Διάλογοι δεν είναι ένα συμβατικό συνέδριο, αλλά ένας θεσμός, ένας διαρκής κριτικός και αναστοχαστικός διάλογος για τις αρχαιότητες και την αρχαιολογία στη σημερινή κοινωνία. Λειτουργεί, στη βασική του μορφή, ως ένα ετήσιο, ανοικτό συνέδριο (αλλά και ως εκδήλωση και καλλιτεχνικό γεγονός), μια συνάντηση κριτικής, θεωρίας και πράξης, ανοικτή σε όλους τους αρχαιολόγους, φοιτητές και καθηγητές, εργαζόμενους και άνεργους, πέρα από επιμέρους εξειδικεύσεις, ιεραρχίες και στεγανά.

Οι Διάλογοι, όμως, είναι ανοικτοί και σε άλλους, ειδικούς και μη, όπως ανθρωπολόγους, ιστορικούς, ιστορικούς της τέχνης, μουσειολόγους, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, αλλά και όποιον θέλει να συνεισφέρει στη συζήτηση για τον ρόλο και τη σημασία των αρχαιοτήτων και της αρχαιολογίας σήμερα. Παράλληλα, μια σειρά από ποικίλες δράσεις, όπως εκθέσεις, προβολές, συναυλίες, εργαστήρια και περίπατοι, συμπληρώνουν τον θεσμό και τη θεματική του.

Οι εργασίες ανοίγουν αύριο Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 19:00, στο Σουφαρί Σαράι με την ανοιχτή συζήτηση «Μετακινήσεις: Τόποι, μνήμες, υλικότητα» που εστιάζει στη σημασία της αρχαιολογίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς στο σήμερα.