Skip to main content

Οι απροετοίμαστοι υπουργοί και το ανεκτικό Βερολίνο

Αν κάποια στιγμή το Βερολίνο αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να ξαναρίξει το βλέμμα του στο ελληνικό ζήτημα, τότε θα ...αγριέψει πραγματικά η κατάσταση.

Εξαιρετικά ανεκτικοί εμφανίστηκαν οι δανειστές της χώρας στις διαπραγματεύσεις που εξελίχθηκαν στο Χίλτον τις προηγούμενες μέρες. Διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι οι Ελληνες υπουργοί εμφανίσθηκαν ...απροετοίμαστοι στις συζητήσεις, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Πού οφείλεται αυτή η στάση ανοχής; Το γεγονός απασχόλησε ακόμα και την κυβέρνηση. Η πιθανότερη απάντηση στο παραπάνω ερώτημα βρίσκεται πάντως στο Βερολίνο. Για τους Γερμανούς, το ελληνικό πρόβλημα έχει πάψει να αποτελεί προτεραιότητα, από τον περασμένο Αύγουστο.

Το ενδιαφέρον τους μονοπωλεί το μεταναστευτικό. Κι όσο δεν ασχολούνται οι Γερμανοί, το κουαρτέτο θα είναι ...ελαστικό. Αν κάποια στιγμή το Βερολίνο αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να ξαναρίξει το βλέμμα του στο ελληνικό ζήτημα, τότε θα ...αγριέψει πραγματικά η κατάσταση.

Έως τότε, όμως, η χώρα ζει υπό ένα καθεστώς ιδιαίτερης μεταχείρισης και συμπεριφοράς. Κι αυτό θα πρέπει να αξιοποιήσει, έως ότου έρθει η κρίσιμη ώρα. Πότε θα γίνει αυτός Το νωρίτερο όχι πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Με τις ορδές των προσφύγων στα σύνορα της Γερμανίας και τη δημοτικότητα της καγκαλερίου Μέρκελ στα ...τάρταρα, το τελευταίο πράγμα με το οποίο θα θέλει να ασχοληθεί αυτή τη στιγμή η καγκελαρία είναι το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα.