Skip to main content

Η απουσία Μπουτάρη «ακύρωσε» τη συζήτηση για το Σκοπιανό

Ο δήμαρχος βρίσκεται στην Αθήνα για το επίσημο γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Ισραηλινό Πρόεδρο.

Σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, καθώς σήμερα απουσίαζε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος βρίσκεται στην Αθήνα για το επίσημο γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για τον Ισραηλινό Πρόεδρο.

Είχε προηγηθεί η πρόταση ψηφίσματος για το θέμα των Σκοπίων του επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρου Καλαφάτης, η οποία όμως, μετά από ψηφοφορία δεν συζητήθηκε. «Οι διαπραγματεύσεις εισέρχονται σε κρίσιμη καμπή προτείνουμε στο δημοτικό συμβούλιο την έκδοση ψηφίσματος», σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής δήμαρχος Νίκος Φωτίου, ενημέρωσε για την πρόταση τον κ. Μπουτάρη, ο οποίος ζήτησε να συζητηθεί το θέμα, όταν θα είναι και ο ίδιος "παρών". «Ο δήμαρχος εξέφρασε έντονα την επιθυμια του να μην είναι απών σε ένα τοσο κρίσιμο θέμα», ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτίου.

«Ο δήμαρχος δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Επισης, δεν θα είναι καταλητική η απουσία του, καθώς έχουμε μια εικόνα για τις απόψεις του. Θεωρούμε ότι πρέπει να συζητηθεί το ψήφισμα. Δεν επηρεάζει η απουσία του δημάρχου», σχολίασε ο κ. Καλαφάτης.

«Να ειμαστε όλοι παροντες, αφού το επιθυμεί και ο δήμαρχος», ανέφερε από την πλευρά της η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου.

«Να οριστεί άμεσα ειδική συνεδρίαση για το θέμα της Μακεδονίας», ζήτησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Το θέμα της εκχώρησης ή όχι της ονομασίας της Μακεδονίας στη γείτονα, δεν είναι έλασσον. Και δεν προέκυψε εχθές. Έχει προκύψει εδώ και αρκετό καιρό και νομίζω ότι έχουν προηγηθεί δύο δημοτικά συμβούλια που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχε τεθεί το θέμα της συζήτησης και της τοποθέτησης του δημοτικού μας συμβουλίου απέναντι σε αυτό το θέμα. Οπότε θεωρώ λίγο εκ του πονηρού να πούμε ότι επειδή λείπει ο Δήμαρχος δεν συζητάμε. Εξάλλου και σε άλλα δημοτικά συμβούλια έτυχε να λείψει ο Δήμαρχος και να συζητηθούν θέματα μείζονα για την πόλη. Το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο έχει βγάλει ψήφισμα για την εισβολή στη Λιβύη», σημείωσε.

Τελικά, μετά από ψηφοφορία, δεν εγκρίθηκε το αίτημα να συζητηθεί εκτός ημερησίας η πρόταση ψηφίσματος, ενώ η πρόεδρος του Σώματος Καλυψώ Γούλα δεσμεύτηκε να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας την ημερομηνία διεξαγωγής της συνεδρίασης όπου θα συζητηθεί το θέμα των Σκοπίων.