Skip to main content

Οι απορίες για την επίσκεψη της Μπουσρά Γιλντιρίμ στο Σχιστό

Η ακατανόητη απόφαση για την επίσκεψη της κόρης του Τούρκου πρωθυπουργού στο Σχιστό και οι ευθύνες για τα λαδώματα στην οδήγηση.

Την ακατανόητη απόφαση να επιτρέψουν στην κόρη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπουσρά Γιλντιρίμ να επισκεφθεί και να επιθεωρήσει το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό, έλαβε η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν πληροφορήθηκε ότι το 1821 απελευθερωθήκαμε από τους Οθωμανούς; Μάλλον όχι, αφού δεν έμαθαν ακόμη ότι πέθανε ο Στάλιν [να τους το πει κάποιος με τρόπο, μη τους έρθεις ξαφνικό].

Ήρθε η Τουρκάλα, με υπουργό και συμβούλους για συνοδεία, την ξενάγησε ο Μουζάλας, δεν ξέρω αν την κέρασε και λουκουμάκι. Δεν μας είπαν ούτε με ποια ιδιότητα ήρθε η χανούμ, ούτε αν θα πάει η γυναίκα του δικού μας πρωθυπουργού να επιθεωρήσει τα Κέντρα Προσφύγων στην Τουρκία. Αλλά όχι, καλύτερα να στείλουμε την Χριστοδουλοπούλου, για να ελέγξει τα Κέντρα Διακινητών.

Να ενημερώσω τον Τριαντάφυλλο, ότι ήταν η επέτειος του θανάτου του Πατερούλη Στάλιν, εχθές (1953). Αλλά ήταν και επέτειος, όταν το 1940 τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΣΕ επικυρώνουν την απόφαση του Στάλιν για την εκτέλεση 25.700 Πολωνών διανοουμένων και 14.700 Πολωνών αιχμαλώτων. (Η Σφαγή του Κατίν). Κι ακόμη μια επέτειος, Τριαντάφυλλε. Το 1870 γεννήθηκε η κομουνίστρια επαναστάτρια Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Υπάρχει κι άλλη επέτειος, αλλά σίγουρα θα είναι αδιάφορη για τους αριστεριστές της κυβέρνησης. Ο Σωκράτης πίνει το κώνειο και βάζει τέλος στη ζωή του. Σιγά τον Σωκράτη, θα μου πουν. Τι είναι εμπρός στον Μπαλαούρα.

Εκείνοι που λαδώνουν στα ΚΤΕΟ για να βγει το αυτοκίνητο εντάξει, να μη διαμαρτύρονται μετά επειδή το αυτοκίνητο δεν υπάκουσε και ήρθε το ατύχημα. Εκείνοι που λαδώνουν για να πάρει δίπλωμα οδήγησης ο γιος ή η κόρη, να αναλογίζονται και την δική τους ευθύνη σε δυστύχημα.

Άκουγα προχτές παράγοντες του αθλητισμού να επιχειρούν να εξηγήσουν, γιατί τώρα δεν παίρνουμε τόσα μετάλλια στον στίβο, όσα πριν από 15 χρόνια. Έλεγαν διάφορα, αλλά κανείς δεν τόλμησε να ψελλίσει την αλήθεια, ενώ όλοι την γνωρίζουν. Ότι από το ρεζιλίκι του 2004, ο έλεγχος αντιντόπινγκ είναι αυστηρός για τους Έλληνες αθλητές.

Και προτιμώ τα λίγα μετάλλια και καθαρά, παρά τα πολλά που παίρναμε με χαπάκια. Όταν έβλεπα αθλήτριες με μπούτια μοσχαριού και αθλητές να τρέχουν σαν τον άνεμο, έκλεινα από ντροπή τον δέκτη.

Αλήθεια, ο Μπουτάρης αντιλαμβάνεται τους λόγους που ένας-ένας από τους στενούς συνεργάτες του τον εγκαταλείπουν; Ο ίδιος θα πιστεύει ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτόν. Δεν έχει όμως καλούς φίλους να του εξηγήσουν γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, αλλά και γιατί ισχυροί υποστηρικτές του τον προτίμησαν για δήμαρχο;

Η πορεία του Μπουτάρη από την καπιταλιστική Δράση στον μαρξιστικό {λέμε, τώρα] ΣΥΡΙΖΑ, για κάποιους είναι μαραθώνιος, για τον δήμαρχο ένα τσιγάρο δρόμος. Τόσο κοντά.

 Νυν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για τις εκλογές, προωθώντας κομματάρχες τους σε σωματεία και τοπική αυτοδιοίκηση για να αγρεύσουν ψήφους. Τι καλά θα ήταν αν εγκαταλειπόταν ο παλαιοκομματισμός… [Πολλά ζητάω, έ;]