Skip to main content

Οι αποκαλυπτικές σημειώσεις του Τσακαλώτου στο Eurogroup

Ο νέος υπουργός Οικονομικών φαίνεται να διατηρεί μια πιο ήπια στάση στη διαπραγμάτευση, έναντι της επιθετικότητας του προκατόχου του, Γ.Βαρουφάκη.

Αποκαλυπτικές για την αλλαγή συμπεριφοράς της ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις, υιοθετώντας μια πιο ήπια στάση έναντι της επιθετικότητας του Γιάννη Βαρουφάκη, είναι οι σημειώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με το protothema.gr, στις σημειώσεις του ΥΠΟΙΚ (στα αγγλικά) αναφέρει «όχι θριαμβολογία» προφανώς εννοώντας το ηχηρό ΟΧΙ που προέκυψε από το δημοψήφισμα το οποίο η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τελικά να τοποθετήσει στο επίκεντρο.

Αντιθέτως, σύμφωνα πάντα με τις σημειώσεις Τσακαλώτου στο επίκεντρο τίθεται πλέον η πολιτική συναίνεση όλων των κομμάτων πλην του ΚΚΕ, η ανάγκη για μια βιώσιμη πρόταση αλλά και η επισήμανση ως προς την πορεία των εργασιών στα προηγούμενα τέσσερα Eurogroup εκ των οποίων τα δυο έγιναν με τηλεδιασκέψεις.

Στις προθέσεις του κ. Τσακαλώτου είναι να υπάρξει τεχνική πρόταση και συζήτηση για τις τράπεζες εντός της προσφοράς που θα κάνει η ελληνική πλευρά ενώ μια σημείωση μιλάει για «στρογγυλοποίηση προς τα επάνω» από την πλευρά του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. 

σημειώσεις Τσακαλώτου