Skip to main content

Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη και η λίγη αξιοπρέπεια του Άιντε

Το κλείσιμο καναλιών με το κύρος φλωρεντινής επιστημονικής έρευνας, η «μικρή Ρωσία» και οι Βούλγαροι της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σκοπίων.

Ως προς τις ανοίκειες συνεχόμενες επιθέσεις από κυβερνητικά στελέχη κατά της Δικαιοσύνης, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, υποστηρίζει πως συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός.

Άιντε, να αρχίσετε να καταλαβαίνετε τι πάει να γίνει σ’ αυτήν την χώρα. Όλη η προσπάθεια προς τον σοβιετισμό, διδασκόταν στις σχολές προπαγάνδας των σοβιέτ. Πολλοί έχουν εκπαιδευθεί στην Σόφια. Ευκαιρία να τα εφαρμόσουν. Τι τους τα μάθαιναν;

Πόσο λίγη αξιοπρέπεια μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος; Για τον Νορβηγό σύμβουλο του ΟΗΕ, τον Άιντε, λέγω. Τον αποκαλεί κατάμουτρα "ψεύτη" ο Κοτζιάς, τον "φτύνουν" η ελλαδική και κυπριακή κυβέρνηση, τον αποκαλούν πράκτορα των Τούρκων, κι αυτός εκεί. Ασυνειδησία ή χοντρό πακέτο;

Άλλους πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς έκλεισε ο Ερντογάν. Πολύ άγαρμπα ενεργεί αυτός ο άνθρωπος. Δεν διδάχτηκε τίποτε από τον Ν. Παππά; Δεν ζητά την διεύθυνση του αντικειμενικού και με κύρος Ινστιτούτου της Φλωρεντίας; Όλοι οι σοβαροί πολιτικοί εκεί απευθύνονται. Και κλείνουν κανάλια με το κύρος φλωρεντινής επιστημονικής έρευνας.

Η «Μικρή Ρωσία» (Malorossiya) είναι το όνομα που επέλεξε για το νέο "κράτος", που ανακήρυξαν οι Ρωσόφωνοι αντάρτες στην περιοχή του Ντόνμπας και την πόλη Ντονιέτσκ, σοκάροντας την υφήλιο και ασφαλώς τους Ουκρανούς. Όχι μόνον για την επιχειρούμενη απόσχιση (την οποία η Ρωσία, κατά δήλωση, δεν εγκρίνει), αλλά και για το όνομα που επιλέχτηκε, το οποίο αποτελεί προσβολή για την Ουκρανία, επειδή χρησιμοποιούνταν στις αυτοκρατορικές κτήσεις της τσαρικής Ρωσίας.

Επιτέλους, να αρχίσουν να λέγονται και έξω από τα δόντια όσα συμβαίνουν και γιατί συμβαίνουν. Το τόλμησε η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, μετά τον τραυματισμό αστυνομικών από τραμπούκους σε συνοικισμό των Ρομά: «Η ηρεμία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των υπολοίπων κατοίκων της περιοχής είναι υπεράνω των εκλογών και των ψήφων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το έγκλημα είναι, ότι για ψήφους παραδίδεται και η Θράκη στους Τούρκους και τα Εξάρχεια στα "παιδιά".

Οι αποκαλύψεις του Βαρουφάκη στερούν από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, την λίγη αξιοπιστία που τους απέμεινε. Ποια εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ένας ξένος ηγέτης με όλα αυτά τα παιδιάστικα, οπισθοδρομικά σοβιετικά σχέδια που επεξεργάζονταν; [Ποιος εργοδότης θα έπαιρνε υπάλληλο έστω κι έναν από τους υπουργούς ή κυβερνητικά στελέχη;]

Ωραίοι τύποι οι Σλάβοι των Σκοπίων. Ο σκοπιανός Τύπος παρατηρεί ότι οι φανατικότεροι αρνητές της υπογραφής συμφώνου φιλίας με την Βουλγαρία, έχουν βουλγαρικό διαβατήριο, δέχθηκαν δηλαδή ότι είναι Βούλγαροι! Υπάρχουν και μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του Γκρούεφσκι, όπως ο μακεδονίζων Αντόνιο Μιλοσόσκι, καθώς και μέλη του στενού κύκλου του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο Κοτζιάς είπε τα πράγματα όπως έχουν. Αναφέρθηκε και σε επαφές που είχε ο Άιντε στην Αθήνα, λέγοντας πως συναντιόταν εν κρυπτώ με επιχειρηματίες «που όπως φάνηκε συνδέονται με συγκεκριμένους διεθνείς παράγοντες και επιλογές για το Κυπριακό». Σε αυτές τις συναντήσεις, ανέφερε, «ήταν παρόντες και ορισμένοι από τους δημοσιογράφους που αρέσκονται να με υβρίζουν προσωπικά και προσπαθούν να αμαυρώσουν την κοινή προσπάθεια της ελληνικής και κυπριακής Κυβέρνησης».