Skip to main content

Η πονεμένη ιστορία της Πίτσος και οι κακομαθημένοι Έλληνες

Το λουκέτο στην εταιρεία Πίτσος, η συζήτηση για την ευθανασία και το κόστος της αλήθειας των πολιτικών για έναν «κακομαθημένο λαό».

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Αλβανία, Λουζλίμ Μπάσα, εξακολουθεί να παραθέτει στοιχεία για την προστασία εμπόρων ναρκωτικών από τον Έντι Ράμα, τον υπουργό Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι και επικεφαλής αξιωματικούς της Αστυνομίας. Ο Μπάσα δεν κατάλαβε ακόμη, ότι δεν ζημιώνει έτσι τον Ράμα, από την στιγμή που τα έσοδα από τα ναρκωτικά είναι το 40% του προϋπολογισμού της Αλβανίας.

Λογάριασε τώρα, πόσοι ασχολούνται με το εμπόριο ναρκωτικών, και πόσες χιλιάδες ψηφοφόροι είναι άρρηκτα δεμένοι με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας. Πολλοί περισσότεροι από αυτούς που ενοχλούνται. Γι’ αυτό και ο Μπάσα είναι αντιπολίτευση.

Στην Κύπρο εξακολουθούν τα σενάρια για το αν είναι νεκρός ο Βγενόπουλος, ή φυγαδεύθηκε. Χρειάστηκε διαβεβαίωση από τον γενικό εισαγγελέα της Κύπρου, Κώστα Κληρίδη, πως ο άλλοτε κραταιός άντρας της οικονομίας, Ανδρέας Βγενόπουλος, είναι νεκρός, αφού συνομίλησε και με τον ιατροδικαστή, και έδωσε ένα τέλος στα σενάρια συνωμοσιολογίας. [Έδωσε;]

Πάει και η παλαιότερη εταιρεία Πίτσος. Είχε πωληθεί, όταν οι συνδικαλιστές ξεκίνησαν απεργία διεκδικώντας αυξήσεις που δεν άντεχε η εταιρεία. Ο ιδιοκτήτης υποχρεώθηκε να την πωλήσει και απολύθηκαν τα 2/3 των εργαζομένων. Πέτυχαν οι συνδικαλιστές ένα βήμα προς τον σοβιετισμό. Παλιά η ιστορία των σκόπιμων πτωχεύσεων εταιρειών, κατ’ εντολήν είτε ανταγωνιστών, είτε του κόμματος.

Σύντομα θα φέρει ο Κοντονής και το θέμα της ευθανασίας στη Βουλή. Καλό είναι αυτό για μας τους "προοδευτικούς", αρκεί να γίνει υποχρεωτική σε όσους είναι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και να μη χρειάζεται η συναίνεση του μελλοθάνατου [αφού και να πει "όχι" θα βγει "ναι", τι χρειάζονται οι περιττές διαδικασίες;]. Τι τους χρειαζόμαστε τους οπισθοδρομικούς αστούς; Να αναλάβει την υπόθεση ο Πολάκης ως αρμόδιος υπουργός, αρχίζοντας μάλλον από τον Άδωνι.

Γράφει ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, στην afrikagazetesi, που αγωνίζεται να απαλλαχτούν τα Κατεχόμενα από την… τουρκική παρουσία. Και γράφει στους Τουρκοκύπριους: «Κατάλαβα, η Τουρκία θα σας προστατεύσει από τους Ελληνοκύπριους. Αλλά ποιος θα σας προστατεύσει από την Τουρκία»;

Είπε επιχειρηματίας σε εμπορικό συνέδριο: «Η Ελλάδα πτώχευσε γιατί υπηρετεί πτωχευμένες ιδέες. Το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό αλλά πολιτισμικό. Είμαστε κακομαθημένος λαός, γι’ αυτό και οι πολιτικοί φοβούνται να μας πουν την αλήθεια». Συμφωνώ ότι είμαστε κακομαθημένος λαός, και ότι οι πολιτικοί δεν μας λένε την αλήθεια. Αλλά…

Το παιδί δεν γεννιέται κακομαθημένο. Γίνεται κακομαθημένο από τον τρόπο που το διαπαιδαγωγούν οι γονείς του. Υπάρχουν παιδιά και λαοί, που συμπεριφέρονται με τους κανόνες, ή με την έλλειψη κανόνων, που θέτουν ή δεν θέτουν οι πολιτικοί. [Βέβαια, όταν το παιδί ωριμάσει, οφείλει να διορθώσει μια κακή συμπεριφορά, αλλά θα κουβαλάει μαζί του βλαβερές συνήθειες].

Ως προς το δεύτερο, δεν φοβούνται οι πολιτικοί να μας πουν την αλήθεια επειδή είμαστε κακομαθημένοι, αλλά γίναμε κακομαθημένοι επειδή δεν μας λένε την αλήθεια. Και που δεν μας αρέσει, γι’ αυτό και ψηφίζουμε συνήθως επικίνδυνους λαϊκιστές.

Σ’ όλα τα παραπάνω, έρχεται και ο Τζορτζ Όργουελ να διαπιστώσει, ότι: «Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα. Είναι συνεργός τους»!