Skip to main content

Η αποκάλυψη Κοτζιά για τις απαιτήσεις της Τουρκίας και ο Greek Stream

Ο... χαμένος αγωγός φυσικού αερίου, τα ελληνικά του Τσακαλώτου και οι εξελίξεις στο θέμα του γκρεμίσματος ελληνικών οικιών στη Χιμάρα.

Στις 3-4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τετραμερής συνάντηση των πρωθυπουργών της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας και του προέδρου της Σερβίας. Ελπίζω, να ζητήσει ο πρωθυπουργός μας πληροφορίες, πώς κινείται η Βουλγαρία για να καταστεί ενεργειακός κόμβος, ενώ εμείς μένουμε στα μπλα-μπλα.

Να πάρει μια ιδέα: Ο πρόεδρος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, συναντήθηκε πρόσφατα με την υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τεμένουσκα Πέτκοβα, και συζήτησαν την προμήθεια και το τράνζιτ ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της βαλκανικής αυτής χώρας με φόντο την υλοποίηση του αγωγού "Turkish Stream", αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Gazprom.

Τι έγινε κύριε πρωθυπουργέ ο… "Greek Stream"; Μας τον έφαγε, εκτός των άλλων, και το ανεξήγητο ταξίδι στην Ουκρανία, και οι δηλώσεις κατά της ενσωμάτωσης της Κριμαίας στην Ρωσία; Και τα εκατομμύρια των Ρώσων τουριστών που περιμέναμε, γιατί προτίμησαν την πιο ακριβή και πιο μακρινή Ισπανία;

Έλεος, πια, με τα ελληνικά του Τσακαλώτου. Τόσα χρόνια είναι εδώ, ακόμη να μάθει την μητρική του γλώσσα. Οι μετανάστες σε λιγότερο χρονικό διάστημα μιλούν τα ελληνικά καλύτερα.

Κοίτα τώρα, με τι ασχολούνται… Ένας πρώην μηχανικός της Google, ο Άντονι Λεβαντόφσκι, ίδρυσε τη θρησκευτική ομάδα "Η Οδός του Μέλλοντος" (Way of the Future), που θέλει να δημιουργήσει έναν… θεό τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο να αναλάβει αυτός τη βελτίωση της κοινωνίας. Παιδιά, πριν φτιάξετε θεούς με τεχνητή νοημοσύνη, μπορείτε να φτιάξετε πρωθυπουργούς με απλή νοημοσύνη;

Σημαντική η αποκάλυψη του Ν. Κοτζιά, αλλά όπως πάντα χωρίς ονόματα: «Το κύριο πρόβλημα γεννιέται από εκείνους τους συμπολίτες μας -και στην Αθήνα- που υποστηρίζουν τις απαιτήσεις της Τουρκίας που τις θεωρούν αυτονόητες και μας καλούν να τις ανεχτούμε και να τις αποδεχτούμε», ανέφερε και συνέχισε: «Στην πραγματικότητα υιοθετούν τον επιθετικό εθνικισμό μιας χώρας».

Το μεταφέρω, για να το θυμηθεί αυτό και με τα Σκόπια και την Αλβανία, που δεν είδα ακόμη να μετριάζουν τον "επιθετικό εθνικισμό" τους. Οι υποσχέσεις δεν μετρούν. Μάλιστα δε, άλλα λένε στον Κοτζιά, άλλα λένε στο εσωτερικό τους. Ο Κοτζιάς, σε συνέντευξή του, άφησε να εννοηθεί ότι η Αλβανία έχει αποσύρει το σχέδιο για το γκρέμισμα κάποιων οικιών στη Χιμάρα, ως μέρος του σχεδίου ανάπτυξης της περιοχής.

Όμως, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας δήλωσε, ότι οι εργασίες για το αναπτυξιακό πρόγραμμα θα συνεχισθούν [εννοεί την υφαρπαγή ελληνικών περιουσιών]. «Η θέση της αλβανικής κυβέρνησης σχετικά με το θέμα αυτό είναι σαφής και είμαστε υπέρ μιας ενιαίας επιβολής του νόμου, σε ολόκληρη την επικράτεια». Ο ίδιος τόνισε ότι οι δυσαρεστημένοι πολίτες μπορούν να προσφύγουν στο δικαστήριο για μια καλύτερη αποζημίωση.

Και όχι μόνον αυτό. Αλλά ότι «Η Αλβανία και η Ελλάδα βρίσκονται πολύ κοντά στη λύση του ζητήματος της κατάστασης πολέμου, το οποίο (ζήτημα) τιμωρεί τους Αλβανούς πολίτες που γεννήθηκαν στην "Τσαμουριά". Είναι ένα θέμα που δεν θα δώσει την είδηση, αλλά με πλήρη πεποίθηση μπορώ να πω απόψε ότι η εμπόλεμη κατάσταση των Αθηνών, βρίσκεται πολύ κοντά σε μια λύση, από ό,τι ήταν πριν από ένα ή δύο χρόνια».

Αν δούμε να δικαιώνει η Ελλάδα τους απογόνους των εγκληματιών Αλβανοτσάμηδων, μετά τους "Τούρκους" στη Θράκη, όπως επιχειρεί ο Κοντονής, θα τα έχουμε δει όλα.