Skip to main content

Η αποφυλάκιση Παπαγεωργόπουλου και η συνάντηση στην περιφέρεια

Ο ντόρος για την αποφυλάκιση Παπαγεωργόπουλου, η συνάντηση των τριών στην περιφέρεια και γιατί ο Βαρουφάκης είναι... γατάκι ενδυματολογικά.

-Πολύς ντόρος –και ορθώς- έγινε με την αποφυλάκιση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αφού από τη μια είχαμε εκείνους που υποστήριζαν πως δε γίνεται ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ισόβια και ακολούθως σε 12ετή κάθειρξη να αφήνεται ελεύθερος μέσα σε δυόμιση χρόνια, από την άλλη εκείνους που υποστήριζαν ότι η δίωξη Παπαγεωργόπουλου ήταν εξ αρχής πολιτική και έπρεπε να αποφυλακιστεί.

Δε χρειάζεται να κοιτάζουμε το δένδρο και να χάνουμε το δάσος. Η υπόθεση Παπαγεωργόπουλου βασίστηκε μόνο στους νόμους. Όσοι νομοθετούν πρέπει να ξέρουν τι κάνουν. Με συγκεκριμένο νόμο μπήκε στη φυλακή, με συγκεκριμένο βγήκε. Τα υπόλοιπα, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, μάλλον θα τα κρίνει η ιστορία. Η υπόθεση του πρώην δημάρχου είναι διδακτική άλλωστε από πολλές πλευρές...

-Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, είχε ραντεβού με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και ακολούθως με τον υφυπουργό Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ. Και τα δυο ραντεβού ήταν στο γραφείο του στην Περιφέρεια. Χρονικά όμως οι επισκέπτες συνέπεσαν (λίγο το timing της άφιξης, λίγο οι... αρμένικες βίζιτες) κι έτσι βρέθηκαν να συνομιλούν όλοι μαζί, παρουσία μάλιστα χημικού που είναι και στη γενική γραμματεία Συντονισμού της κυβέρνησης. Ο φωτογραφικός φακός έπιασε και τους τρεις την ώρα που είχαν ανοίξει την κουβέντα για το τσίπουρο και ακολούθως για το κρασί. Ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα, όπως πληροφορούμαστε, ενώ ρεσιτάλ έδωσε ο δήμαρχος, ο οποίος έδινε και οδηγίες στη χημικό, καθώς είναι συνάδελφοι.

-Πλανάται ως ερώτημα, που δεν έχει απάντηση. Ο αντιπεριφερειάρχης Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Περιβάλλοντος, Φάνης Παπάς, μπορεί να έχει φορτωθεί πολλές ευθύνες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, βρίσκει όμως το χρόνο να πάει ακόμη και για ψάρεμα. Κυκλοφόρησε μάλιστα και... καυτά ενσταντανέ από τις επιτυχίες του με την πετονιά. Μη δουν όμως έναν άνθρωπο να πετυχαίνει κάτι, αμέσως να τον κακολογήσουν... Ζήλια κακιά! Μα είναι δυνατόν να τον ρωτούν αν τα ψάρια είναι ανοιχτής θαλάσσης ή τα ψάρεψε σε ιχθυοτροφείο; Κι εκείνος όμως μια ευθεία απάντηση δεν έδωσε. Η σιωπή του θόλωσε τα νερά και πλέον έχει γίνει θέμα συζήτησης το ερώτημα: «Που ψαρεύει ο Παπάς;».

-Γατάκι αποκαλεί η δημοσιογραφική και πολιτική πιάτσα της Θεσσαλονίκης τον Γιάννη Βαρουφάκη, μετά την τελευταία ενδυματολογική επιλογή του στη Βουλή. Αναφερόμαστε στο εμπριμέ (τέλος πάντων απροσδιορίστου) πουκάμισο, που προκάλεσε ακόμη και το σχολιασμό του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Προς τι ο χαρακτηρισμός των Θεσσαλονικέων για τον κ. Βαρουφάκη; Μα εμείς αυτά τα πουκάμισα τα έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες. Πρώτος διδάξας ο καλός συνάδελφος του πολιτικού ρεπορτάζ, Νίκος Οικονόμου. Υπάρχουν φωτογραφίες δεκαετίας ως πειστήριο των επιλογών του Νίκου, που αποδεικνύουν πόσο μπροστά από την εποχή του είναι. Ενδεικτικά αναφέρονται τα πουκάμισα «ζαλάδα», «seventies γερμανική κουρτίνα» και «νεκροκεφαλή». Για λαχούρια και λουλουδικό δεν το συζητάμε «γατάκι Βαρουφάκη»...