Skip to main content

Οι άπειροι μακιγιέρ της ΕΡΤ και μια αποκαλυπτική φράση σε σποτ του ΚΚΕ

Οι άπειροι μακιγιέρ της ΕΡΤ, μια αποκαλυπτική φράση σε σποτ του ΚΚΕ και γιατί ο Σόιμπλε κάνει ό,τι μπορεί για να επανεκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πιστεύω να περιμένει κανείς να σχολιάσω την τηλεμαχία… Ίσως, το μόνο που μπορώ να γράψω είναι ότι οι μακιγιέρ στην ΕΡΤ πρέπει να είναι άπειροι. Πατσάλειψαν και τους δυο με μεϊ-καπ και πούδρες, και ήσαν σαν ηθοποιοί αναγεννησιακού θεατρικού έργου. Κατά τα άλλα, μια από τα ίδια.

Δεν πρέπει να απορούν οι αναγνώστες της voria.gr γιατί ο Σόιμπλε κάνει ό,τι μπορεί για να επανεκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είχε εχθές επεξηγηματικό σχετικό σημείωμα ο «Μακεδών», επ’ αυτού. Έφτασε μάλιστα ο Σόιμπλε στο προβοκατόρικο σημείο να επαινεί τον Σαμαρά -τον οποίο αυτός έριξε, επειδή δεν προχωρούσαν οι μεταρρυθμίσεις- γνωρίζοντας βέβαια ότι υποστηρίζοντας τη Ν.Δ. στέλνει τον λαό να ψηφίσει τον αντίπαλο. Παλιά κόλπα.

Αποκαλύφθηκε τελικά γιατί ο Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικά ακριβά σχολεία. Χτυπάει το σύστημα από μέσα... Όπως κάνει και ο ίδιος. Φορά ακριβά ρούχα, παραθερίζει σε πανάκριβες βίλλες (με ιδιοκτήτη μάλιστα αναφερόμενο στη λίστα Λαγκάρντ), για να γνωρίσει καλά τους καπιταλιστές, και να μπορέσει να τους πολεμήσει καλύτερα.

Από την άλλη πλευρά, μπορούν τα Τσιπράκια να πάνε σε δημόσιο; Εκεί κάθε λίγο γίνονται καταλήψεις. Πότε θα μάθουν τα παιδιά γράμματα; Μπορεί ο μπαμπάς με μόνο προσόν τις μαθητικές καταλήψεις να πορεύτηκε στη ζωή του, αλλά δίνει με το έργο του αρνητική κληρονομιά στα παιδιά του. Κι επειδή είναι επιζήμιο να κληρονομήσουν την άεργη πορεία του, προτιμά να μάθουν ένα τίμιο επάγγελμα. Έτσι προστατεύει ένας καλός πατέρας τα παιδιά του.

Αλήθεια, γιατί ο Καμμένος έβγαλε από το σποτ την φράση της γυναίκας, που μόλις μαθαίνει ότι ο μικρός έσπασε το αριστερό του χέρι έλεγε «Μικρός είναι, θα μάθει»; Τόσο πολύ ενοχλήθηκαν στην Αριστερά και τον υποχρέωσαν να την αφαιρέσει;

Μια φράση από το προεκλογικό σποτ του ΚΚΕ, είναι αποκαλυπτική του τρόπου που ψηφίζει το εκλογικό σώμα: «Ψήφο στο ΚΚΕ, επειδή δεν έχουμε τίποτε άλλο να χάσουμε, αφού δεν έχουμε τίποτα πια». Αν υπολογίσει κάποιος, πόσοι άνεργοι υπάρχουν, πόσοι πτωχευμένοι επιχειρηματίες, πόσοι συνταξιούχοι λιμοκτονούν, μπορεί να καταλάβει πλέον πώς συμπεριφέρεται ένας άνθρωπος που «σαν βρεγμένος, την βροχή δεν την φοβάται».

Όμως, αποκαλύπτει και την λυσσώδη αντίδραση των αριστερών συνδικάτων εναντίον κερδοφόρων επιχειρήσεων με ικανοποιημένους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν έχουν λόγο να ψηφίσουν το ΚΚΕ, ή τον ΣΥΡΙΖΑ «αφού έχουν πολλά να χάσουν», σύμφωνα με το παραπάνω σύνθημα. Τι πρέπει να γίνει λοιπόν, για να πάρουν ψήφους τα αριστερά κόμματα; Να πάψουν να «έχουν πολλά οι εργαζόμενοι».

Και πώς θα γίνει αυτό; Αν κλείσει η επιχείρηση και βγουν στην ανεργία. Όσοι λοιπόν απορείτε γιατί προβάλλουν τα αριστερά συνδικάτα απαράδεκτα αιτήματα, τα οποία δεν μπορούν φυσικά να γίνουν αποδεκτά, τώρα καταλαβαίνετε τους λόγους. Αναλογισθείτε μόνον πόσες εταιρίες έκλεισαν στην Θεσσαλονίκη, μετά από πολύχρονες αδικαιολόγητες απεργίες.

Να σημειώσω δε, πως η Δικτατορία του Προλεταριάτου, γίνεται με προλετάριους, αυτούς δηλαδή που -όπως λέει η μαρξιστική θεωρία- η μόνη περιουσία τους είναι τα χέρια τους. Μεγάλος καυγάς έγινε εναντίον του Λένιν, όταν ονομάτισε προλετάριους και τους μικρογεωργούς (επειδή αυτοί είχαν ιδιοκτησία έστω και μια καλύβα, κι ένα πρόβατο). Για να έχει ψηφοφόρους επομένως η Αριστερά, πρέπει να καταστούν προλετάριοι, όσοι το δυνατόν περισσότεροι.

Καλλισθένης