Skip to main content

Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στη συνάντηση Σταθάκη - θεσμών

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, παρουσίασε τη στρατηγική της επιχείρησης για άνοιγμα της αγοράς με δημιουργία και πώληση θυγατρικών.

Το σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της ΔΕΗ για την απελευθέρωση της αγοράς ρεύματος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των θεσμών με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη, το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της ΔΕΗ παρουσίασε στους εκπροσώπους των δανειστών τη στρατηγική της επιχείρησης για άνοιγμα της αγοράς με δημιουργία και πώληση θυγατρικών εταιρειών, στις οποίες θα μεταφερθούν πελάτες της ΔΕΗ.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι εκπρόσωποι των θεσμών άκουσαν «με ενδιαφέρον» το σχέδιο της ΔΕΗ ενώ έθεσαν και εκείνοι από την πλευρά τους την ανάγκη η απελευθέρωση της αγοράς να προχωρήσει με ασφάλεια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτάκης διαβεβαίωσε ότι στόχος και της ΔΕΗ είναι να προχωρήσει η απελευθέρωση καθώς η ανισορροπία ανάμεσα στα μερίδια που έχει η επιχείρηση στην παραγωγή και τη λιανική είναι εις βάρος της.

Τόνισε επίσης ότι η ΔΕΗ έχει απευθύνει πρόσκληση προς τους ανταγωνιστές της στη λιανική να συνεργαστούν στο σχεδιασμό των θυγατρικών και ότι είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε αυτές ως παθητικός μέτοχος προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά πελατών σε αυτές.