Skip to main content

Η απέχθεια του ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικές επενδύσεις

«Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι αντίπαλος», εξακολουθούν να ισχύουν οι πρώτοι κανόνες των μπολσεβίκων από την εποχή της Οκτωβριανής δικτατορίας του.

Δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιωτικές επενδύσεις, καιρός να το καταλάβουν -όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν-, ότι πάμε για σοβιετικό κράτος. Απομακρύνονται τα σχέδια για τη δημιουργία υδατοδρομικού δικτύου που θα συνέδεε τοπικά τις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας με υδροπλάνα, μετά από τους περιορισμούς που τέθηκαν στο πρόσφατο σχέδιο νόμου το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.

Κι αν αυτό δεν αρκεί, να προστεθούν και οι προγραφές από τους κυβερνητικούς με στόχο τον Πύρρο Δήμα, αλλά που αφορά όλους μας. Εάν δεν είσαι στο «κόμμα», εάν οι αντιλήψεις σου δεν συμβαδίζουν με αυτές του αόρατου καθοδηγητή, δεν είσαι απλώς ένα τίποτα, είσαι απέναντι. «Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι αντίπαλος», εξακολουθούν να ισχύουν οι πρώτοι κανόνες των μπολσεβίκων από την εποχή της Οκτωβριανής δικτατορίας του 1917.

Η Αριστερά -είτε στην κυβέρνηση είτε ως ισχυρή αντιπολίτευση- είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο των ισχυρών της γης, για να διαλύουν τα κράτη -όπου δεν γίνεται να ρίχνουν βόμβες- και να μη έχουν απέναντί τους θρασείς που θα αντιδρούν, επειδή θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια. Η Βενεζουέλα, και οι άλλες λατινοαμερικανικές χώρες, πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα. [Προς τα εκεί οδηγούν και την Ισπανία].

Ο γιος της Μάργκαρετ είναι ερωτευμένος με Ολλανδέζα κυρία. Τους ένωσε το πάθος για την γυμναστική. Τους εύχομαι ολόψυχα να ζήσουν ευτυχισμένοι μαζί στην... Ολλανδία.

Τις τουρκικές θέσεις για την ανάγκη συνέχισης των εγγυήσεων της Άγκυρας, για εκ περιτροπής προεδρία και για πραγματοποίηση πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, επανέλαβε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, επιστρέφοντας από τις συνομιλίες του στην Τουρκία. Και ο Ν. Αναστασιάδης δηλώνει… αισιόδοξος.

Άρχισε να μας ξεφωνίζει ο ξένος Τύπος, για θέματα που με επιμέλεια κρύβει η κυβέρνηση με την συμπαιγνία των ΜΜΕ - που υποτίθεται είναι εναντίον της. Καταγγέλλει 17χρονος από την Συρία στον Guardian, μετανάστης Κέντρου Φιλοξενίας, ότι Έλληνες και Αλβανοί κάνουν εμπόριο ναρκωτικών, και ότι ο ίδιος ενώ ήταν καθαρός, εδώ έγινε ναρκoμανής.

Ο ίδιος κατηγορεί και την Αστυνομία για την απουσία της: Δεν υπάρχουν καν. Βλέπουν τη διακίνηση ναρκωτικών, τα μαχαιρώματα, τους τσακωμούς και δεν κάνουν τίποτα. «Δεν ενδιαφέρονται. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται», καταλήγει. Δεν φταίει βέβαια η Αστυνομία, αφού οι αριστερίστικες αντιλήψεις δεν επιτρέπουν την επέμβασή της. Δεν είναι «προοδευτικό». Αν πρόκειται για διάλυση των συνταξιούχων που πλησίαζαν το Μαξίμου, τότε ναι, ελεύθερα μπορεί να γίνεται χρήση δακρυγόνων.

Άρχισαν οι τούμπες. Μπορεί ο υπουργός Εργασίας της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, να κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, μπορεί ο ίδιος ο Ερντογάν, να εξαπέλυσε πυρά κατά της Δύσης υποστηρίζοντας ότι ξένες δυνάμεις ενορχήστρωσαν την προσπάθεια ανατροπής του, όμως, τώρα η Τουρκία τα… γυρίζει. Ο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι «η Τουρκία δεν κατηγόρησε ποτέ τις ΗΠΑ για το πραξικόπημα».

Καλλισθένης