Skip to main content

Καρανίκας: Δεν κάνουμε καριέρα, μας προκύπτουν υπεύθυνες θέσεις

Πολιτική επιλογή η τοποθέτησή του. Ναι, του αρέσει η Ελένη Μενεγάκη, έχει λαϊκή καταγωγή που συνδέεται με την πολιτική του μόρφωση, όπως είπε.

Ο νέος πρωθυπουργικός σύμβουλος Νίκος Καρανίκας, μετά τις αντιδράσεις πολιτικών της αντιπολίτευσης για την τοποθέτησή του αλλά και το σάλο που προκλήθηκε στα social media,επέλεξε το Πρώτο Θέμα για να δώσει την απάντησή του.

Ο μέχρι προχθές αδιόριστος εκπαιδευτικός και πρώην σερβιτόρος, είπε λοιπόν για τα καθήκοντά του στο Μαξίμου:

"Αυτή είναι δική μας υπόθεση. Της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έβγαλε ένα ΦΕΚ. Περιοριστείτε στα γεγονότα τα πραγματικά, ας μην κάνουμε ιστορίες. Αυτό δεν είναι ούτε ευθύνη, ούτε ενδιαφέρουν τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι κουτσομπολιό. Έχω έναν επικουρικό ρόλο δίπλα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση κι εσείς το μεγεθύνετε".

Όσον αφορά την προτίμηση που έχει εκφράσει για την Ελένη Μενεγάκη, δήλωσε: "Σαφώς μου αρέσει η Μενεγάκη. Αν η λαϊκή μου καταγωγή και αισθητική θίγει κάποιους, εμένα δεν με θίγει. Προφανώς πήραν υπόψη και τη λαϊκή μου καταγωγή πέραν της πολιτικής μου μόρφωσης για να με βάλουν σε μια θέση που είναι πολιτική".

Για την δήλωσή του δε, ότι η καριέρα είναι χολέρα, εξήγησε: "Εμείς δεν κάνουμε καριέρα, μας προκύπτουν υπεύθυνες θέσεις. Είναι μεγάλη η διαφορά. ...Το κυνήγι για την ιδιώτευση είναι χολέρα. Διότι αυτό σημαίνει καριέρα".