Skip to main content

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τις γενοκτονίες

«Φαίνεται πως η Τουρκία πιστεύει ότι αν η Ιστορία δεν συμφωνεί με όσα αυτή υποστηρίζει, τόσο το χειρότερο για την Ιστορία», τονίζει το ΥΠΕΞ

Σκληρή απάντηση στην Τουρκία, με αφορμή τις βολές που εξαπέλυσε η Άγκυρα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο της Αρμενίας για τις γενοκτονίες, έδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Το ΥΠΕΞ κάνει λόγο για ανέξοδη και υποκριτική ρητορική και καλεί την Τουρκία να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν. «Στο δύσκολο αυτό έργο, η Ελλάδα θα είναι στο πλάι της», τονίζεται.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας απαντώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε: «Φαίνεται πως η Τουρκία πιστεύει ότι αν η Ιστορία δεν συμφωνεί με όσα αυτή υποστηρίζει, τόσο το χειρότερο για την Ιστορία».

«Οι στιγμές όμως είναι πολύ κρίσιμες για ανέξοδη και υποκριτική ρητορική», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Η Τουρκική Δημοκρατία πρέπει, προφανώς, να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν. Στο δύσκολο αυτό έργο η Ελλάδα θα είναι στο πλάι της».