Skip to main content

Η απάντηση της Σπυράκη στην Αυγή για τα περί αξιολόγησης

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για πλήρη παραποίηση των λεγομένων της από την εφημερίδα σχετικά με την αξιολόγηση.

Το γάντι σήκωσε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, απαντώντας σε δημοσίευμα της Αυγής που άφηνε να εννοηθεί ότι υποστηρίζει πως δεν πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση.

Η Μαρία Σπυράκη απάντησε με μια δόση ...χιούμορ κάτω από την ανάρτηση της Αυγής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανήρτησε ολόκληρο το κείμενο της χθεσινής ομιλίας της στο Στρασβούργο, στην οποία λέει το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή «η καθυστέρηση στη δεύτερη αξιολόγηση ανεβάζει το λογαριασμό» και «όσο πιο αργά (κλείσει) τόσο πιο πολύ ακριβά». Αναφέρει δε, ότι οι πιστωτές φέρουν ευθύνη καθώς συνομολογήσαν ένα απολύτως υφεσιακό μείγμα με φόρους τη στιγμή που «οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους».

«Εκτός βέβαια αν στην Αυγή πιστεύουν ότι οι φόροι ευνοούν την ανάπτυξη, η καθυστέρηση της μείωσης του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους σταθεροποιεί την οικονομία και το άνοιγμα της συζήτησης για το Grexit είναι θετική προοπτική...», αναφέρουν συνεργάτες της κ. Σπυράκη.

Στην παρέμβασή της μεταξύ άλλων η κ. Σπυράκη απευθυνόμενη στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Ντομπρόφσκις επισημαίνει: «Η λύση για την Ελλάδα αγαπητέ αντιπρόεδρε της Κομισιόν είναι ένα άλλο μείγμα πολιτικής που θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της πατρίδας. Η ΝΔ δεν θα αυξήσει την αστάθεια. Θα τη μειώσει. Οι εκλογές θα δώσουν σταθερότητα στη χώρα. Θα δώσουν τέλος στην αβεβαιότητα και την ιδεοληψία και θα βάλουν την Ελλάδα στην κανονικότητα ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα το 2018».