Skip to main content

Η ΓΓ Αθλητισμού στη Voria: Δεν έχει εγκαταλειφθεί το Ποσειδώνιο

Η ΓΓ Αθλητισμού κρίνει ότι οι εργασίες στο κολυμβητήριο θα ξεκινήσουν πάλι, χωρίς να μπορεί να γίνει εκτίμηση για το πότε θα γίνει αυτό.

Απάντηση, στο πρόσφατο δημοσίευμα της Voria.gr για τη διακοπή των εργασιών στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο έδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τη ΓΓΑ, ο εργολάβος συνάντησε πολλά προβλήματα τεχνικής φύσεως, στους μηχανοδιαδρόμους του Ποσειδωνίου, τα οποία ανέτρεψαν τα δεδομένα και τον αρχικό σχεδιασμό του έργου. Προέκυψαν, συνεπώς, μια σειρά από αιτήματα, πιθανόν οικονομικής φύσεως τα οποία ο εργολάβος κατέθεσε προς έγκριση στη Γενική Γραμματεία, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Αποτέλεσμα ήταν, οι εργασίες για τη συντήρηση του Ποσειδωνίου να μετατραπούν σε γραφειοκρατικές και να μεταφερθούν, από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στην Αθήνα. «Υπάρχει καθυστέρηση, το έργο είναι πάρα πολύ δύσκολο καθώς γίνεται επανεκτίμηση της κατάστασης», δήλωσε στη Voria.gr εκπρόσωπος τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Άγνωστο το πότε θα παραδοθεί το Ποσειδώνιο

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, στα γραφεία της ΓΓΑ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών την περασμένη εβδομάδα, στη διάρκεια της οποία δόθηκε έγκριση σε σχετικά αιτήματα του εργολάβου. Επομένως, η ΓΓΑ κρίνει ότι οι εργασίες στο κολυμβητήριο θα ξεκινήσουν πάλι, χωρίς να μπορεί να γίνει εκτίμηση για το πότε θα γίνει αυτό.

Παράλληλα, η ΓΓΑ επιβεβαιώνει ότι δεν θα τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα, χωρίς ωστόσο να δίνεται απάντηση στο πότε θα παραδοθεί τελικά το Ποσειδώνιο και πάλι στους κολυμβητές της Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε περίπτωση, η ΓΓΑ υποστηρίζει ότι ο εργολάβος δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το έργο, ούτε να προσβάλλει τη σύμβαση την οποία έχει υπογράψει.