Skip to main content

Η απάντηση της Λευκωσίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ και τα περί ανειλικρίνειας

Κάνει λόγο για προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει με διάφορες σοφιστείες και παράλογα επιχειρήματα ότι «δεν επιθυμούμε λύση του Κυπριακού».

Τη λύπη του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, για την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, που κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη για «ανειλικρίνεια», και την ελληνοκυπριακή πλευρά για «παράφραση των δηλώσεων του γ.γ. του ΟΗΕ για τη διάσκεψη της Γενεύης».

«Η δήλωση του γ.γ. του ΟΗΕ είναι ξεκάθαρη και δεν χρήζει οποιασδήποτε ερμηνείας», σημειώνει στην απάντησή του το κυπριακό ΥΠΕΞ και προσθέτει:

«Η προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει με διάφορες σοφιστείες και παράλογα επιχειρήματα ότι δεν επιθυμούμε λύση του Κυπριακού, δεν μπορεί παρά να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι προετοιμάζει το έδαφος για το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών και όχι για μια εποικοδομητική συζήτηση στη Γενεύη, κατά την οποία η ίδια αναμένεται να εκθέσει την θέση της όσον αφορά στην ασφάλεια και τις εγγυήσεις, ούτως ώστε να μπορέσει να ανοίξει το δρόμο για μια επιτυχή συζήτηση των υπόλοιπων κεφαλαίων και να μετατρέψει τα λόγια της περί υποστήριξης λύσης του Κυπριακού σε πράξεις».