Skip to main content

Η αντιπυρική περίοδος στη συνάντηση Παπαγεωργίου με τον διοικητή του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού

Ο συντονιστής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ενημερώθηκε για τη δυναμική του Πυροσβεστικού Σταθμού

Η σωστή προετοιμασία για την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησε ο συντονιστής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Γιάννης Παπαγεωργίου, με τον Διοικητή του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού, που εδρεύει στο Λιμάνι κ. Μιχάλη Στόικο.

Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση με τους θεσμικούς φορείς της πόλης, ο κ. Παπαγεωργίου ενημερώθηκε για τη δύναμη που διαθέτει ο Πυροσβεστικός Σταθμός, την επιχειρησιακή του ετοιμότητα και τον προγραμματισμό ασκήσεων για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Ο συντονιστής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη συνεχάρη τον κ. Στόϊκο για την οργάνωση και τη σωστή προετοιμασία του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού, επισημαίνοντας «τη στοχευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει έμφαση στην πρόληψη».

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου: «Η πρόληψη δεν ξεκινά με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, αλλά διεξάγεται όλο το χειμώνα. Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση επενδύει στην πολιτική προστασία αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα και τη σημασία της. Το τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελετή ονοματοδοσίας των δυο υπερσύγχρονων σκαφών του Πυροσβεστικού Σώματος, το επιβεβαιώνει η διάθεση 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για υποδομές στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα».

Image