Skip to main content

Οι αντιπροτάσεις των οδοντιάτρων του ΑΠΘ για τη ρύθμιση των οφειλών

Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση συζητήθηκε η πρόταση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με ρύθμιση και περαίωση των αναδρομικών οφειλών.

Να παρατείνουν μέχρι την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου την αποχή τους από το κλινικό έργο και να επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, αποφάσισαν τα μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους συζητήθηκε η πρόταση του υπουργείου Παιδείας (non paper του γγ προς τους πρυτάνεις ΑΠΘ και ΕΚΠΑ) σχετικά με ρύθμιση και περαίωση των αναδρομικών οφειλών -στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) των ΑΕΙ- των πανεπιστημιακών οδοντιάτρων, οι οποίοι έχουν οδοντιατρείο εκτός πανεπιστημίου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι τα μέλη ΔΕΠ στις Οδοντιατρικές Σχολές του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ, που βρίσκονται από τον Σεπτέμβριο σε απεργιακές κινητοποιήσεις, επισημαίνουν ότι βάσει του άρθρου 93 του νόμου 4485/2017 καλούνται να καταβάλουν αναδρομικά ποσοστό 15% των ακαθάριστων εισοδημάτων τους της τελευταίας 20ετίας.

Παράλληλα, με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, που ελήφθησαν με πλειοψηφία 90%, καταρτίστηκε και κείμενο αντιπροτάσεων προς το υπουργείο Παιδείας. Στο κείμενο, που διέθεσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γγ του Συλλόγου μελών ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, αναπληρωτής καθηγητής Δημήτρης Τορτοπίδης, ζητείται να εναρμονισθεί η περίπτωση των πανεπιστημιακών που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα, με τους συναδέλφους τους, που την ασκούν σε εταιρική μορφή και για τους οποίους έχει προβλεφθεί η δυνατότητα ρύθμισης με περαίωση στο 20% των οφειλών τους. Στις 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, προκειμένου να αξιολογηθούν οι όποιες εξελίξεις.