Skip to main content

Τα σωστά... μηνύματα του Καμμένου προς τους Τούρκους

Η συνέχιση της τακτικής της «αποτρεπτικής απειλής» από τον Καμμένο προς τους Τούρκους και οι «περίεργοι» πρεσβευτές των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Είπε ο Φίλης μεταξύ άλλων, κάνοντας αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά ψηφίζοντας τα μέτρα ως κυβέρνηση: «Να μη γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η δύναμη που αντί να μάχεται τη διαπλοκή, θα στήσει τη δική του στα μίντια και στην επιχειρηματικότητα».

Μα, αυτό ήταν εξ αρχής το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ -μήπως έχει κι άλλο;- και ο Φίλης με τους άλλους εξουσιομανείς, υπερψήφισαν και του Παππά το νομοσχέδιο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, και την… επιχειρηματικότητα με τα βοσκοτόπια. Τώρα που του πήραν το Υπουργείο θυμήθηκε το διαβόητο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»;

Οι σύμβουλοι του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, με επικεφαλής διπλωμάτη επί τιμής, κάνουν καλή δουλειά και συμβουλεύουν σωστά τον υπουργό. Έτσι, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες χρησιμοποίησε το εργαλείο της «αποτρεπτικής απειλής»: «Αν ανέβει κάποιος Τούρκος σε ελληνικό έδαφος, θα έχουμε άμεσα εμπλοκή», δήλωσε.

Αυτού του είδους οι δεσμεύσεις λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την αντίθετη πλευρά. Αυτό το νόημα έχει η αποτρεπτική απειλή. Ότι τα πλήγματα που θα καταφέρει ο εχθρός, θα ανταποδοθούν αμέσως, και η ζημία που θα υποστεί θα είναι ίση ή και μεγαλύτερη από το όποιο όφελος.

Ανακάλυψαν τώρα τον τροχό οι «αρμόδιοι» επί του μεταναστευτικού. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του Επιτρόπου, Χρήστου Στυλιανίδη, υπάρχουν καταγγελίες σχετικά με μία οργάνωση-εταίρο του ECHO, (δηλαδή του Τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) σε ένα από τα ανθρωπιστικά του έργα, γίνεται λόγος για περιπτώσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης μεταναστών -από το προσωπικό της οργάνωσης-, αλλά και ενδεχόμενη οικονομική διαφθορά του ίδιου προσωπικού.

Ανακάλυψαν δηλαδή αυτό που ήταν γνωστό από την πρώτη μέρα που άφησαν «εθελοντές» ΜΚΟ (με πλούσια αμοιβή, τέτοιους εθελοντές) να ρυθμίσουν αυτοί το μεταναστευτικό, με τον Μουζάλα να μη αντιλαμβάνεται περιέργως περιπτώσεις διαφθοράς, όπως του καταμαρτυρούν οι παραιτηθέντες -ο ένας μετά τον άλλον- συνεργάτες του κυβερνητικοί.

Τι συμβαίνει με τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Σκόπια; Το γεγονός ότι η ανακοίνωση για την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης εκδόθηκε από την επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ ερμηνεύεται ότι ο Αμερικανός πρέσβης Τζες Μπέιλι, δεν ασκεί πια καθήκοντα πρέσβη. Υπάρχουν υπόνοιες ότι η απουσία του, σχετίζεται με την επίσκεψη κλιμακίου μελών του Κογκρέσου στα Βαλκάνια για διερεύνηση του ρόλου των Αμερικανών διπλωματών στην πολιτική των χωρών.

Πρώτοι στην Voria.gr, πριν από πολύ καιρό, αναφερθήκαμε στην περίεργη δραστηριότητα των Πρέσβεων των ΗΠΑ σε Σκόπια, Τίρανα και Πρίστινα, που έδιναν δημοσίως εντολές στους πολιτικούς των χωρών. Όχι ότι θα πάψει η αμερικανική κυβέρνηση να κατευθύνει τα πράγματα, αλλά προσχηματικώς τουλάχιστον, οι Πρεσβευτές της θα πρέπει να συμπεριφέρονται κόσμια. Εκτός, και αν ο Σόρος θα συνεχίζει να αποφασίζει, και όχι ο Τραμπ.

Πάρ’ τους στο γάμο σου, να σου πουν και του χρόνου. Τώρα οι Τούρκοι φωνάζουν ότι οι Έλληνες προσελκύουν τουρίστες και κερδίζουν ευρώ κάνοντας τουρισμό σε… κατεχόμενα τουρκικά νησιά. Αυτή την φορά το επίκεντρο της τουρκικής πρόκλησης είναι η νήσος Ψέριμος, που βρίσκεται βόρεια της νήσου Κω, την οποία οι Τούρκοι ονομάζουν Keçi adası και την έχουν κατατάξει στη… νομαρχία του Μπόντρουμ, δηλαδή της Αλικαρνασσού. Να δεις που θα ζητήσουν και ποσοστά.