Skip to main content

Η «Αντιγόνη», η σχέση Μέι-Τσίπρα και ο...καφές του Μπαλάφα

Το παραμύθι του «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς, η αναζήτηση πιλότων στην Τουρκία μέσω αγγελιών και το μάθημα της «Αντιγόνης» στα σχολεία.

Το υπουργείο Παιδείας, διαβεβαιώνει ότι δεν θα καταργηθεί η διδασκαλία του μαθήματος της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή, θέμα που δημιουργήθηκε μετά από καταγγελία των φιλόλογων. Και καλά θα κάνει να μη καταργηθεί, επειδή θα ήταν επιβεβαίωση ότι γίνεται άθλια προπαγάνδα να μη αντιστέκεται ο πολίτης στην εξουσία, ακόμη και αν αυτή καταρρακώνει την αξιοπρέπειά του.

Προκλητικές προσλήψεις, προκλητικοί μισθοί, δείχνουν το παραμύθι του «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς. Εκτός και αν μ’ αυτόν τον όρο εννοούν να τ’ αρπάξουμε για να χτυπήσουμε τον καπιταλισμό. Μέλη ΔΣ επιχείρησης του ευρύτερου δημόσιου τομέα αποφάσισαν και πήραν αναδρομικά μέχρι και 200.000 ευρώ.

Η Τερέζα Μέι έχει «πιει από το ίδιο ποτήρι του λαϊκισμού με τον Τσίπρα». Αυτό αναφέρουν οι Financial Times σε άρθρο τους για την τακτική που ακολουθεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το Brexit. Συνέχεια μας υποβιβάζουν οι Βρετανοί. Δεν είναι ίσα και όμοια η Τερέζα με τον Αλέξη. Ο δικός μας έχει ιδρύσει σχολή. Η Τερέζα είναι μαθητούδι ακόμη.

Ένας από τους νεοσύλλεκτους (με το σχηματισμό του εμβλήματος της Μεγάλης Αλβανίας) αρνείται ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι έχουν οποιαδήποτε σχέση με αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους. Προκαλεί ωστόσο απορία το γεγονός ότι ο νεοσύλλεκτος δηλώνει μεν πως μαζί με τους άλλους επτά έκαναν μία «αθώα πλάκα», ενώ από την άλλη δηλώνει πως άλλοι 400 Αλβανοί εντός του ελληνικού στρατεύματος ήταν έτοιμοι να φωτογραφηθούν με το σήμα του αλβανικού αετού. Λεπτομέρεια: Δίνουν στους 7 [+1 τον φωτογράφο], αναβολή για λόγους…υγείας! Αυτή κι αν είναι τιμωρία!

Κι άλλο δείγμα... ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς. Έχασε την ψυχραιμία του ο Γιάννης Μπαλάφας, ακούγοντας τα παράπονα ενός σοβαρού Σαμιώτη πολίτη για την κυβέρνηση και τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες δεν τήρησε.  Ο Γιάννης Μπαλάφας εμφανώς εκνευρισμένος που... διέκοψε τον καφέ του, του έλεγε συνεχώς «άντε πάενε από 'δω», τον αποκάλεσε και τραμπούκο. 

Για να αντιμετωπίσουν το οξύτατο πρόβλημα ανεύρεσης νέων πιλότων στην τουρκική Αεροπορία (THK) μετά τις εκτεταμένες «εκκαθαριστικές» συλλήψεις αντιφρονούντων από το καθεστώς Ερντογάν, έφτασαν μέχρι και στην αναζήτηση πιλότων μέσω… μικρών αγγελιών! Την ίδια ώρα η τουρκική στρατιωτική ηγεσία, στέλνει αεροπλάνα στο Αιγαίο αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία. Παραλογισμός του Ερντογάν, ενώ Τούρκος ανώτατος αξιωματικός δηλώνει ότι δεν υπάρχουν πιλότοι για τα F-16. Όλα αυτά στο πλαίσιο της… ελληνοτουρκικής φιλίας.

Μας τα είπαν οι Τούρκοι, τους τα είπαμε κι εμείς, φτάνει τώρα. Δεν χρειάζεται να απαντούμε σε κάθε απειλή τους, ούτε να τις προβάλλουμε με οκτάστηλα. Σιωπή και επαγρύπνηση, για να μη δίνουμε την εντύπωση ότι μας τρομοκρατούν.

Απίστευτες κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις για τα μάτια της Ελένης Αυλωνίτου. Ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία της για ποινικό αδίκημα που κατηγορείται πριν γίνει βουλευτής. Και οι βουλευτές του ηθικού πλεονεκτήματος το αποδέχθηκαν. Λαμπρά.