Skip to main content

Η... αντεργατική Πρωτομαγιά και οι «Ορθόδοξοι» παραχαράκτες Σκοπιανοί

Χθες, στην πραγματικότητα, γιορτάσαμε την αντεργατική Πρωτομαγιά, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε γιορτή των Αργόσχολων Χαραμοφάηδων Συμβούλων

Δεν πρόκειται να εξελιχθεί η Αριστερά. Θα μένει κολλημένη στα 1917. Ποια εργατική Πρωτομαγιά και χαζομάρες, γιορτάσαμε εχθές; Πρωτομαγιά ανέργων πρέπει να την λέμε. Οι εργάτες στην Ελλάδα είναι υποπολλαπλάσιοι των ανέργων. Στην πραγματικότητα γιορτάσαμε την Αντεργατική Πρωτομαγιά. [Μπορεί να μετατραπεί σε γιορτή των Αργόσχολων Χαραμοφάηδων Συμβούλων].

Αδαμίδης, πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, σε δημοσιογράφο: «Δεν ξέρετε με ποιον έχετε μπλέξει»! Ξέρουμε και παραξέρουμε, κύριέ μου. Για όλους τους συνδικαλιστές και κομματικούς, ξέρουμε. Κι επειδή ξέρουμε, γι’ αυτό και δεν ελπίζουμε ότι μπορεί να υπάρξει κάποια καλυτέρευση.

Τα Σκόπια δεν παραχαράσσουν μόνο την ιστορία, αλλά και την… Ορθοδοξία! Η «αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία», που αποσχίστηκε από το Πατριαρχείο Σερβίας και καμία Ορθόδοξη Εκκλησία δεν την αναγνωρίζει, μεταξύ άλλων αυθαίρετων ενεργειών, ανακηρύσσει και ψευδοαγίους.

Ο «αρχιεπίσκοπος» Αχρίδας, ανακήρυξε άγιο τον ηγούμενο Kiprijan Slepcenski, ο οποίος «κάηκε ζωντανός το 1780 αρνούμενος να απαρνηθεί την πίστη του», είπε. Μόνο που δεν υπάρχει καμιά πληροφορία σχετικά με το «μαρτύριο» του ψευδοαγίου τους, όπως για παράδειγμα ποιοι τον έκαψαν ζωντανό, ούτε κάποια στοιχεία που να τον καθιστούν άγιο. Ψιλά γράμματα για τους Σκοπιανούς.

Φαίνεται πως γρήγορα ξεχάστηκε η Ραντμίλα Σεκερίνσκα, που ανέφερα εχθές, υψηλό στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος των Σκοπίων και πρώην αρχηγός του, και με ρώτησαν φίλοι. Υπήρξε συμφοιτήτρια (έστω και με κάποια χρόνια διαφορά) του Κώστα Καραμανλή στο Πανεπιστήμιο Tufts στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Ήταν συνεργάτις του διαβόητου και πάμπλουτου επενδυτή Τζορτζ Σόρος.

Σπούδασε αρχικά στη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών στα Σκόπια και πήρε δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις από το Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts στη Μασαχουσέτη το 2007. Νεαρή εντάχθηκε στο Open Society Institute του -γνωστού για τα… φιλάνθρωπα αισθήματα- Τζορτζ Σόρος και εργάστηκε στις δημόσιες σχέσεις του Ιδρύματος, ώσπου το 1996 εξασφάλισε θέση στο Συμβούλιο Πόλης των Σκοπίων.

«Στροφή» της παλαιστινιακής Χαμάς απέναντι στο Ισραήλ, μεταδίδει το ΑΠΕ, με την οργάνωση να θέλει να διακόψει σχέσεις με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους του Ερντογάν και να τις αποκαταστήσει με τις χώρες του Κόλπου και την Αίγυπτο.

Και ρωτώ, τώρα εγώ. Με χιλιάδες νεκρούς και ανείπωτες καταστροφές, η Χαμάς θα τα βρει με τους Εβραίους, αλλά δεν μπορούν επί οκτώ χρόνια να τα βρουν οι πολιτικοί μας μεταξύ τους για να δούμε άσπρη μέρα. Και μπορεί κάποιοι να φταίνε περισσότερο από τους άλλους, αλλά ο λαός νιώθει αηδία που οι εθνοσωτήρες μας σκέφτονται αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό τους, αδιαφορώντας παντελώς για τον λαό.

Τα μπλα-μπλα δεν πείθουν, ούτε υπάρχει δικαιολογία αν εξαρτώνται από εξωθεσμικά κέντρα. Να απεξαρτηθούν, και να πάνε στο σπίτι τους διατηρώντας τουλάχιστον την αξιοπρέπειά τους, αν τους νοιάζει ο λαός.

Ελλάδα… η χώρα των θαυμάτων. Ανάσταση σε χωριό της Σάμου, και ελλείψει παπά, έβαλαν ένα λάπτοπ στο ιερό και αναμετέδιδε την λειτουργία της Ανάστασης από την Αθήνα. Δεν ξέρω πώς μπορεί το λάπτοπ να χρησιμοποιηθεί και σε βάπτιση ή γάμο. Κάτι θα σκεφτούν και γι’ αυτό.