Skip to main content

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χτύπησαν την ΤτΕ και διαρρέουν έγγραφα

Η ομάδα προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες διαρροές - Τράπεζα της Ελλάδος: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί, δημόσια για το κοινό τα έγγραφα

Την απειλή τους για διαρροή αρχείων από κυβερνητικούς servers έκαναν πράξη οι Anonymous Greece οι οποίοι ισχυρίζονται ότι «χτύπησαν» την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε ανάρτηση τους στο facebook οι Anonymous έχουν προσθέσει link μέσω του οποίου μπορεί κάθε χρήστης του διαδικτύου να έχει πρόσβασει στα δημόσια έγγραφα, τα οποία, σύμφωνα με τους ίδιους αποτελούν προϊόν υποκλοπής.

Η ομάδα προειδοποίησε μέσω facebook ότι «θα ακολουθήσουν πολλά!» ενώ διευκρίνισε ότι οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω του μεγάλου μεγέθους των αρχείων.

Σημειώνεται ότι οι Anonymous το Σάββατο «έριξαν» την ιστοσελίδα Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών.

Διαψέυδει η ΤτΕ

Στη διάψευση της φερόμενης υποκλοπής προχώρησε η ΤτΕ λίγο αργότερα με ανακοίνωσή της.

«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος», αναφέρει