Skip to main content

Η ανάμειξη Ράμα στα Σκόπια και ο τουρκικός εθνικισμός στην Ελλάδα

Το απαγορευτικό στον Ερντογάν σε Αυστρία και Γερμανία, η «κοινωνική ευαισθησία» του ΣΥΡΙΖΑ και το ηθικό πλεονέκτημα του πατέρα Ρέντσι.

Μεγάλος θόρυβος γίνεται, ιδίως από ρωσικής πλευράς, με την ενεργό και δημόσια ανάμειξη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, στην πολιτική σκηνή των Σκοπίων. Προκλητική ήταν άλλωστε η κλήση στα Τίρανα, των αρχηγών των τεσσάρων αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων, όπου τους δόθηκαν εντολές περί του πρακτέου.

Μόνον ο ελληνικός πολιτικός κόσμος δεν θεώρησε την ενέργεια αφύσικη, αφού θεωρεί εντελώς θεμιτή την ανάμειξη της Τουρκίας στην ελληνική πολιτική σκηνή, με τους τουρκόφρονες βουλευτές να παίρνουν εντολές είτε από το Προξενείο Κομοτηνής, είτε από την Άγκυρα.

Και όχι μόνον αυτό. Αλλά τους εντολοδόχους βουλευτές της Άγκυρας τούς τοποθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ώστε να μεταφέρουν -εντελώς ενημερωμένοι- την πλήρη κατάσταση. Τόση ανευθυνότητα.

Κι άλλος Αριστερός με..."ηθικό πλεονέκτημα". Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας μπήκαν οι δραστηριότητες του Τιτσιάνο Ρέντσι, πατέρα του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Τιτσιάνο Ρέντσι ζητούσε χρηματικά ποσά για να διαμεσολαβήσει υπέρ επιχειρηματιών που ήθελαν να εξασφαλίσουν εργολαβίες του δημοσίου.

Ανεπιθύμητος ο Ερντογάν στην Γερμανία και Αυστρία, ανεκάλεσε γερμανικός Δήμος την έγκριση να τον επισκεφθεί ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης. Μόνο εδώ μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν οι Τούρκοι υπουργοί, και το μαθαίνουμε αφού περάσουν στο ελληνικό έδαφος. Και όχι μόνον στην Θράκη, αλλά και στην Καβάλα, και στις Σέρρες. Αποδεχθήκαμε φαίνεται πως είμαστε ακόμη οθωμανική επαρχία.

Πέρασαν δυο χρόνια και τώρα αποφάσισε το κράτος να κολάσει την παρανομία. Με εντολή της Αστυνομίας έκλεισε το μεστζίτ (σημ: μικρό τζαμί χωρίς μιναρέ) συλλόγου που είχαν ιδρύσει στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας μουσουλμάνοι Τούρκοι που ζουν εκεί. Κι όταν λένε οι τουρκόφρονες "μουσουλμάνοι Τούρκοι", εννοούν τους πρόσφατα εξισλαμισθέντες Ρομά.

Και διαμαρτύρονται, παρόλο που δεν είχαν την απαραίτητη άδεια από το Υπουργείο α-Παιδείας, να δημιουργήσουν λατρευτικό χώρο, όπως απαιτείται για όλα τα θρησκεύματα. Ούτε που ζήτησαν άδεια, άλλωστε, αφού δικό τους μαγαζί είναι η Ελλάδα, ό,τι θέλουν κάνουν. Τους δε παράνομους μουφτήδες και ιμάμηδες, τους νομιμοποιούν με την συναναστροφή μαζί τους, οι πολιτικοί μας, κεντρικής και τοπικής εξουσίας.

Η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης σκέπτεται να ερευνήσει αν το μεστζίτ στην περιοχή ευθύνης της έχει άδεια λειτουργίας;

Στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Αθήνα τοποθέτησαν θωρακισμένο κουβούκλιο για τον αστυνομικό σκοπό, μετά τις μολότοφ που έριξαν αγνώμονα παιδιά από τα προστατευόμενα από τους "προοδευτικούς". Και έδειξε το κόμμα την κοινωνική του ευαισθησία, τοποθετώντας το κουβούκλιο πάνω στην ράμπα για ΑΜΕΑ, που φυσικά καταργήθηκε! Όταν είσαι κοινωνικά ευαίσθητος...

Ο τουρκικός φασισμός χτυπάει στον εγκέφαλο, και μέσα στην Ελλάδα, και είναι φυσικό που ένας νεαρός Θρακιώτης τουρκόφρονας να γράφει: «H τουρκική μειονότητα Θράκης είτε το δέχεστε είτε όχι, είναι μια εθνική μειονότητα. Είναι ένα κομμάτι του έθνους κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας που αποτελεί το υπόλοιπο του Οθωμανικού Κράτους. Ως κομμάτι λοιπόν του εθνικού κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας, η μόνη γλώσσα που θα διδάσκεται στα μειονοτικά σχολεία είναι η τουρκική».

Έχουμε πολλά να δούμε και να ακούσουμε ακόμη.