Skip to main content

Στους δρόμους από σήμερα τα λεωφορεία - Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ

Μετά από 12 ημέρες οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ «έπιασαν» τιμόνι, δίνοντας ένα τέλος στην ταλαιπωρία πάνω από ένα εκατομμύριο πολιτών.

Στους δρόμους βγήκαν από σήμερα το πρωί με την έναρξη της πρωινής βάρδιας τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν αναστολή της επίσχεσης εργασίας μετά την καταβολή ενός μισθού.

Μετά από 12 ημέρες οι εργαζόμενοι «έπιασαν» τιμόνι, δίνοντας ένα τέλος στην ταλαιπωρία πάνω από ένα εκατομμύριο πολιτών. Συγκεκριμένα, χτες, το υπουργείο Υποδομών, κατέβαλε στον ΟΑΣΘ ποσό ύψους 2,8 εκ. ευρώ, το οποίο και μεταφέρθηκε στους λογαριασμούς των εργαζομένων.Ακολούθησε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων, το οποίο έκανε δεκτή την εισήγηση του προέδρου του σωματείου, Δημήτρη Τσερμενίδη, για τερματισμό των κινητοποιήσεων.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα» και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις που αφορούν τον οργανισμό συνολικά. Προειδοποίησε ότι «αν κριθεί σκόπιμο θα προχωρήσουμε και πάλι σε κινητοποιήσεις».

Ανακουφισμένος από τη εξέλιξη και την επιστροφή των λεωφορείων στους δρόμους δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης. «Εύχομαι για αίσιο τέλος στα ζητήματα του οργανισμού συνολικά, στη συνάντηση της Παρασκευής στην Αθήνα, στη 1 μετά το μεσημέρι, όπου θα γίνει και με τη συμμετοχή στελεχών από τα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων και Οικονομικών», τόνισε.

Σημειώνεται πως χθες τόσο Περιφερειάρχης, όσο οι δήμαρχοι και παραγωγικοί φορείς κατέθεσαν από κοινού μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το θέμα του ΟΑΣΘ.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ για τη λήξη της επίσχεσης εργασίας και την έναρξη των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων

«Ανακοινώνεται από τον ΟΑΣΘ ότι, μετά την καταβολή από το Ελληνικό Δημόσιο στον ΟΑΣΘ  28.9.2016, ποσού ίσο με την μισθοδοσία προσωπικού μηνός Ιουλίου 2016, όπως είχε δεσμευτεί ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού με ομόφωνη απόφασή του αυθημερόν κατέβαλε στο προσωπικό του την μισθοδοσία μηνός Ιουλίου 2016.

»Κατόπιν αυτού το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, με την μορφή της επίσχεσης εργασίας που είχαν και από  29.9.2016 ημέρα Πέμπτη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορούν κανονικά από την πρωινή έναρξη βάρδιας.

»Να ζητήσουμε πάλι συγνώμη από το επιβατικό κοινό της πόλης για την ταλαιπωρία που υπέστη όλο το διάστημα της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του Οργανισμού, η οποία δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του ΟΑΣΘ».