Skip to main content

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τον εντοπισμό του 34χρονου δύτη

Είχε πάει για κατάδυση μαζί με παρέα συμπατριωτών του, αλλά δεν επέστρεψε στην ακτή. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα.

Ανακοίνωση για τον εντοπισμό της σορού του 34χρονου δύτη ο οποίος αγνοείτο από χθες το απόγευμα, εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό αγνοούμενου 34χρονου αλλοδαπού αυτοδύτη, ο οποίος σύμφωνα με δήλωση των τριών φίλων του, είχαν μεταβεί από κοινού στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Πόρτο Βαλίτσα Χαλκιδικής, για διενέργεια κατάδυσης.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, από περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και από ιδιωτικά σκάφη, προς εντοπισμό του ανωτέρω. Παράλληλα απογειώθηκε ελικόπτερο της Π.Α., ενώ έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συμμετοχή ομάδων διάσωσης.

Πρωινές ώρες σήμερα, ο 34χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή ερευνών και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.