Skip to main content

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ για την αναστολή της επίσχεσης

Καλούν τον Σπίρτζη να αναλάβει την πρωτοβουλία επίσπευσης των διαδικασιών διαβούλευσης επί του συνόλου των συσσωρευμένων προβλήματων Δημοσίου - ΟΑΣΘ

Ανακοίνωση για την προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας εξέδωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, οι οποίοι αναμένουν από σήμερα μέχρι την Τετάρτη την εκταμίευση των 3,920 εκατ. ευρώ της αντισταθμιστικής καταβολής του Δεκεμβρίου, όπως δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρουσία του το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι καλούν τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, να αναλάβει την πρωτοβουλία επίσπευσης των διαδικασιών διαβούλευσης επί του συνόλου των συσσωρευμένων προβλημάτων μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΑΣΘ, ενώ τονίζουν ότι έχουν και τις δικές τους προτάσεις για το ζήτημα. Όπως τονίζουν, αναμένουν «την άμεση πρόσκληση ουσιαστικού και αποτελεσματικού διαλόγου».

Η ανακοίνωση:

«Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε στο ΕΚΘ, μετά την ενημέρωση που είχαμε απ' τον εκπρόσωπο των εργαζομένων και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, για τη δέσμευση του πρωθυπουργού της χώρας, στη σύσκεψη του Σαββάτου, προς τους εκπροσώπους των Φορέων της Θεσσαλονίκης, ότι στις 28 Νοέμβρη θα γίνει η εκταμίευση των 3.920.096,82 ευρώ της αντισταθμιστικής καταβολής του Δεκεμβρίου και στις 28 ή 29 Νοεμβρίου θα κατατεθούν στον ΟΑΣΘ μέρος οφειλόμενων στον Οργανισμό απ' το Ελληνικό Δημόσιο, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από 13% σε 23% και 24% για την περίοδο από τον Αύγουστο του 2015 έως και τον Δεκέμβριο του 2016, δια των οποίων θα καταβληθούν στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου».

«Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, αναμένουμε απ' τους αρμόδιους υπουργούς Υποδομών και Μεταγφορών και Οικονομικών - στα πλαίσια της δέσμευσης του πρωθυπουργού - να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες εκταμίευσης των ως άνω οφειλόμενων ποσών προκειμένου έως και την Τετάρτη να καταβληθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα», συνεχίζει το Συνδικάτο και προσθέτει:

«Ταυτόχρονα καλούμε τον υπουργό Υποδομών να αναλάβει την πρωτοβουλία επίσπευσης των διαδικασιών διαβούλευσης επί του συνόλου των συσσωρευμένων προβλημάτων μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΑΣΘ, προς όφελος της εθνικής οικονομίας, των πολιτών και των εργαζομένων, όπως περιγράφεται και στο από 25/8/2016 πρακτικό στο υπουργείο Εργασίας».

«Ο ΟΑΣΘ κατέθεσε τις προτάσεις του στις 20/10/2016, οι εργαζόμενοι έχουμε τις δικές μας προτάσεις και αναμένουμε την άμεση πρόσκληση ουσιαστικού και αποτελεσματικού διαλόγου. Κάθε άλλη καθυστέρηση διαβούλευσης, παρατείνει και μεγεθύνει τα προβλήματα και τις επιπτώσεις σε όλους», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.